Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Särkipaju slopestylen finaaliin nuorten MM-kisoissa

Telma Särkipaju Kuva: Henri Laakkonen
Slopestylen finaali lasketaan perjantaina.

Venäjän Krasnoyarskissa startanneissa nuorten maailmanmestaruuskisoissa laskettiin tänään slopestylen karsinnat, joista seinäjokinen Telma Särkipaju, 15, raivasi tiensä finaaliin. Oululainen Topias Joensuu, 17, ja jakkukyläläinen Roni Aalto, 16, tippuivat jatkosta. Rovaniemeläinen Mitja Kauranen, 16, jätti kisan väliin pienen aivotärähdyksen vuoksi.

Särkipajun lasku oli backside boardslide, 50-50 backside 180, switch blunt 270 , caballerial 540, frontside 360 ja backside 360. Hän oli karsintojen neljäs.

– Hyvä on fiilis, ensimmäistä kertaa MM-finaalissa. En karsinnoissa ihan sitä parasta raniani saanut, mutta finaaleissa sitten laitetaan. Ihan tosi kreisiä täällä Siperiassa. Joka päivä on paistanut aurinko, ja rata on hyvä etenkin tänään, Telma Särkipaju kommentoi.

Valmentaja Saku Tiilikainen on tyytyväinen Telman suoritukseen kuten koko päiväänkin, vaikka pojissa ei finaaliin jatkettu:

– Karsintapäivä slopestylessä takana, ja koko sakilla ollut hyvä haippi päällä koko päivän. Telma aamusta treeneistä asti tykitti menemään, ja kisoissa otti ensimmäisellä kierroksella ländätyn ranin haltuun, mitä toisella pikkuisen yritettiin siistiä. Ei tullut parannettuja pisteitä siitä, mutta tästä voi jatkaa tyytyväisin mielin finaaliin. Fiiliksissä olen Telman temppuvalinnoista ja reilisektio varsinkin oli hyvin soljuva. Äijät iltapäivästä astuivat estradille, ja koko viikon osalta treeneissä laskivat parhaiten. Kisoissa nokat menivät varjoon, mikä pääsi yllättämään. Muutamat äkäset pannut otettiin, mutta ukot ovat ehjänä ja tästä jatketaan big airiin.

Ekalla ranilla en kaatunut, mutta paljon oli sketsaamista. Olisin voinut vetää paljon paremmin. Toisella laskulla umpijäisellä hyppyrillä lähti kantti alta ja vedin alastuloon selälleni. Vähän täällä on jäistä laskea, mutta hyvä fiilis. Huomenna katson kun Telma setittää finaalissa, ja sitten on big airissa pääsisi finaaliin, Topias Joensuu kommentoi.

– Harjoitukset meni hyvin, mutta ranit eivät ihan menneet niin kuin ajattelin. Ensimmäisellä kaaduin ja toisella ranilla jouduin improvisoimaan, kun tulinkin eri päin reilistä alas kun olin ajatellut, Roni Aalto kertoo.

Nuorten MM-kisoissa lasketaan huomenna finaali. Lauantaina on vuorossa big airin karsinnat ja sunnuntaina finaali.

Tulokset, naiset: https://medias1.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6717/2021SB6717RLQ.pdf

  1. Yura Murase JPN 89,00
  2. Evy Poppe BEL 86,00
  3. Chihiro Edamatsu JPN 79,25
  4. Telma Särkipaju 79,25

Tulokset, miehet: https://medias4.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6716/2021SB6716RLQ.pdf

1.Sam Vermaat NED 85,50

2.Moritz Breu GER 84,00

3.Shuzaburo Otsubo JPN 79,50

21.Topias Joensuu 29,50

22.Roni Aalto 29,00
Mitja Kauranen DNS

Nuorten maajoukkueen virallinen kumppani on SkiOne, Kuoma ja Urheilu Mehiläinen.