Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Taka voittoon Eurooppa Cupin big airissa Itävallassa

Kuva: Henri Laakkonen
Eppu Taka otti samassa kisassa kolmen kilpailun voiton.

Absolut Parkissa Itävallassa lasketussa Eurooppa Cupin big airissa rovaniemeläinen tämän kauden aikuisten maajoukkuun tulokas Eppu Taka on ottanut voiton. Samassa kisassa laskettiin myös World Rookie Tourin kilpailu sekä Austrian Masters -kilpailu, joten Takalle tuli kolme voittoa yhden vaivalla.

– Erittäin hyvin meni kisa. Ensimmäisellä ranilla en ihan ländännyt frontti seiskaa (frontside 720), toisella sen ländäsin ja viimeisellä tein ison bäkki kolmosen (backside 360). Se riitti ensimmäiselle sijalle. Vauhdit oli vähän mitä oli ja vaihtelivat aika paljon, mutta meni tosi hyvin. En voisi olla tyytyväisempi sijoitukseen tai suoritukseen. Ihan mahtavaa, Taka kommentoi.

Taka voitti toiseksi tulleen ranskalaisen Thalie Larochaix’n hiuksen hienosti reilun pisteen erolla. Kisassa ei muita suomalaisia nähty. Valmentaja Tero Manninen oli erittäin tyytyväinen päivään:

– Suhteellisen nappiinhan tuo meni. Pientä mietintää oli seiskan jälkeen, että mitä tehdään ja Eppu päätyi bäkki kolmoseen. Tällä kertaa se oli hyvä valinta. Toiseksi tullut teki bäkki seiskan (backside 720) ja frontti kolmosen (frontside 360), mutta yhteispisteissä Eppu oli hieman parempi ja hyvä näin. Ollaan nyt kymmenen päivää täällä oltu ja melkein pelkkä auringonpaistetta ollut. Naureskeltiin, että toiseksi huonoin päivä tuli kisapäivälle – eli kisakelit saatiin perinteen mukaisesti.

Ensi viikolla kisat jatkuvat MM-kisoilla Aspenissa. Siellä Suomesta mukana nähdään Enni Rukajärvi, Rene Rinnekangas ja Mikko Rehnberg.

Tulokset, naiset:

  1. Eppu Taka 148,67
  2. Thalie Larochaix FRA 147,33
  3. Maisie Hill GB 114,00

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.