Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Emppu Väisäsen polvivamma päätti vasta alkaneen kauden


Väisäsellä toinen polvileikkaus tämän vuoden puolella.

Viime kautena aikuisten maajoukkueeseen noussut lahtelainen Emppu Väisänen joutui tälle vuodelle jo toistamiseen polvileikkaukseen. Helmikuussa hänen kautensa päätti katkennut eturistiside ja murtunut pohjeluu, ja nyt hän joutui jälleen leikkaukseen katkaistuaan eturistisiteen kuivaharjoittelussa. Näin vasta alkanut kausi jäi lyhyeen.

– Pari viikkoa sitten oheisharjoittelussa tehtiin voltteja. Edellisenä päivänä olin Rukalla tehnyt rinteessä tonneja ainakin pariin suuntaan ja koittanut saada polveen takaisin tuntumaa. Hyvältä tuntui ja tosi kovat odotukset oli tähän kauteen. Sitten silmänräpäyksessä homma kääntyi päälaelleen ja kausi uusiksi. Tein oheisharjoittelussa takaperinvoltin, eikä alastulossa oikea polvi ehtinyt koukistumaan. Polvi taipui yliasentoon ja tulin suoralle jalalle alas. Tuntui kuin reisi- ja sääriluun päät olisivat kolahtaneet yhteen. Polvi turposi, mutta hetken levättyä pystyin itse kävelemään kämpille. Maajoukkueleirillä tehtiin ihmishuoltajamme Tuukka Häkkisen kanssa tsekkiä ja hän sanoi, ettei halua maalata piruja seinille, mutta tuntuu tosi löysältä. Hän soitti maajoukkueen lääkärille Klaus Köhlerille, joka oli sitä mieltä, että parempi varmistaa. Lähdin Ouluun magneettikuvauksiin, ja sen jälkeen sain parin tunnin päästä puhelun mitä vähiten osasin odottaa. Klaus sanoi, että näyttää eturistiside katkenneen uudelleen ja sääriluu on saanut pienen osuman. Jos ihan rehellisiä ollaan niin tuntui kuin koko maailma olisi tippunut niskaan. En muista, milloin olisin ollut yhtä vihainen ja turhautunut. Vieläkin olen vähän shokissa. Olen antanut koko sieluni kuntoutumiselle viimeiset yhdeksän kuukautta, ja ainoa mitä sain takaisin oli taas hajonnut polvi, Emppu Väisänen kommentoi.

Leikkaus tapahtui torstaina Urheilu Mehiläisessä, missä maajoukkueen lääkäri Mikko Kirjavainen suoritti toimenpiteen. Hän vahvistaa, että Väisäsen kausi päättyy valitettavasti tähän:

– Empun leikattiin tänään, ja kaikki sujui onnistuneesti. Tein Empulle uuden eturistisiteen ja kiinnitin molemmat kierukat. Emppu kulkee ensimmäiset neljä viikkoa kepeillä, mutta toki kuntoutus aloitetaan mahdollisimman pian. Tähtäin on, että kauden 2021-2022 alussa Emppu tulee takaisin entistä kovempana laskijana.

Päävalmentaja Antti Koskinen on hyvin harmissaan Väisäsen puolesta:

– Tietysti tämä on suuri harmi, että Empulle kävi toinen loukkaantuminen polveen. Kaikki näytti mallikkaalta toipumisen suhteen ja Emppu oli päässyt hyvin harjoitteluun kiinni, mutta näin elämä osoittaa välillä arvaamattomuutensa. Yksinkertaisessa asiassa pieni lipsautus ja kuukausien työ menee siinä. Onneksi Emppu oli ehtinyt tehdä niin hyvää kuntoutustyötä, että fyysinen kunto on hyvä ja se auttaa toipumisrosessissa. Toivotaan, että toipuminen on nopea ja mahdollisimman mutkaton ja saadaan Emmpu vielä vahvempana takaisin joukkueeseen ja ennen kaikkea laskemaan. Isot tsempit Empulle ja kiitos meidän terveydenhuoltohenkilökunnallemme, joka toimi todella nopeasti vamman havaitsemisesta leikkaukseen. Mitä nopeammin nämä toimii sitä nopeammin pääsee takaisin.

Kaikesta huolimatta, Emppu Väisänen ei kuitenkaan ole katkeroitunut vaan täynnä tarmoa:

– Nyt kun olen päässyt takaisin Etelä-Suomeen ja kirjoittanut paljon omia ajatuksia ylös, niin kyllä tämäkin vielä voimavaraksi käännetään. En ole ikinä ollut persoona, joka haluaisi mitään helpolla. Moni voisi ajatella, että tämä on jonkun tien päätös, mutta en mä näin pitkälle ole tullut, että nyt luovuttaisin. Nälkä on kovempi kuin koskaan, ja usko on kova, että ensi kautena päästään taas laudan päälle vahvempana kuin koskaan. Sponsoreilleni sanon ison kiitoksen, että pysyvät mukana vastoinkäymisistä huolimatta. Niitä tulee meille kaikille, mutta kannustan silti kaikkia hymyilemään. Kyllä tämä edelleen pistää hiljaiseksi, mutta se on vain osa elämää ja hyvä, että päästiin näin nopeasti leikkaukseen. Toivon kaikille laskijoille parasta kautta, ja toivottavasti pystyn silti osallistumaan jollain tavalla noihin juttuihin. Kyllä minusta tullaan vielä kuulemaan!

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Artikkelia muokattu: