Ylläs 27.2.2024

Järvilehto Pekingin big airiin

Kuva: Henri Laakkonen
Big airin maailmancup jatkuu Kiinassa.

Kalle Järvilehto lähtee ainoana Suomesta kauden toiseen big airin maailmancupin kisaan Kiinan Pekingiin. Viime kisassa Sveitsissä suomalaiset jäivät niukasti karsintoihin, joten nyt viime kaudella lähes joka kisassa finaaliin laskenut Järvilehto lähtee tavoittelemaan kärkipaikkoja:

– Odotan omalta kohdalta onnistumista. Tuntuu, että tällä hetkellä tatsi on sillä tasolla, että onnistuminen voisi hyvinkin tulla. Rukan leirillä sain puskettua niitä temppuja mitä halusin ja kokeiltua uusiakin. Pekingin kisassahan on tosi kova taso, kun paikallinen olympiavoittajakin on kisassa (kiinalainen Su Yiming). Karsinnoissakin lasketaan mukaan kaksi temppua, niin pitää seurata tasoa treeneissä: laittaako kisassa all-in vai lähteekö vähän turvallisemmin, Järvilehto kertoo.

Rukan maajoukkueleiriltä suoraan Pekingiin jatkava Järvilehto pääsee tositoimiin perjantaina karsinnoissa. Finaali lasketaan lauantaina.

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, SkiOne ja Kuoma.

Luitko jo nämä?

Rinteessä harvemmin ollaan yksi. Mitä enemmän väkeä on mäessä, sitä tärkeämpää on noudattaa yhteisiä rinnesääntöjä.
Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoiden koulu, vaan jokainen laskettelija ja lautailija hyötyy tekniikkatunnista.
Suksiseppä Jani Ahvenainen kertoo rinnevinkkinsä ja samalla paljastaa, miten voit voittaa Pusun sukset.
Alppilegenda Kalevi ”Häkä” Häkkinen laski talvella 1967 Hirvensalossa kilpaa rallikuski Rauno Aaltosen Mini Cooperia vastaan. Legendan mukaan Aaltosen Mini voitti hiuksenhienosti. Kuva: Museovirasto
Temppuilu, pelleily tai kikkailu ei kuulu hiihtohissiin, eikä hissikapulaa tule vedättää hissilinjalta sivuun. Hiihtokeskusten ski patrolit valvovat tehostetusti hissikäyttäytymistä 5.–11.2.2024 sekä 28.3.–1.4.2024.
Hyvä suksi tai lauta on helppo ostaa, mutta itselleen mieleisin löytyy vain kokeilemalla. Ski.fi Testikeskus tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden!
”Kaikkien kanssa ei voi olla kaveri, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen. Eriävät näkemykset selviävät puhumalla”, Riihivuoren ski patrol Kaisa Miettunen muistuttaa. Kuva: Kalle Jokinen
Ei näin! Juomatölkin maatumisaika on 80–200 vuotta. Rinteeseen heitetty juomatölkki leikkaantuu teräviksi lastuiksi tampparin jyrsimen alla.
”Kun tuntuu siltä, että pärjää oikeastaan aika hyvin, yli omien odotusten, niin silloin tapahtuu taikoja”, hiihdonopettaja Teija Uurinmäki kannustaa.
Talmassa ymmärrettiin varhain lumilautailun merkitys ja se näkyi jo 1990-luvulla keskuksen mainonnassa. Wille Yli-Luoma ja Teppo Högman Talman esitteen kansikuvapoikina kaudella 1997–1998. Kuva: Mikko Suni

Lumilautaliiton uusimmat

fsa-paracross-pyha

Ski Sport Finlandin uusimmat