Sappee 13.7.2024

Järvilehto Pekingin big airiin

Kuva: Henri Laakkonen
Big airin maailmancup jatkuu Kiinassa.

Kalle Järvilehto lähtee ainoana Suomesta kauden toiseen big airin maailmancupin kisaan Kiinan Pekingiin. Viime kisassa Sveitsissä suomalaiset jäivät niukasti karsintoihin, joten nyt viime kaudella lähes joka kisassa finaaliin laskenut Järvilehto lähtee tavoittelemaan kärkipaikkoja:

– Odotan omalta kohdalta onnistumista. Tuntuu, että tällä hetkellä tatsi on sillä tasolla, että onnistuminen voisi hyvinkin tulla. Rukan leirillä sain puskettua niitä temppuja mitä halusin ja kokeiltua uusiakin. Pekingin kisassahan on tosi kova taso, kun paikallinen olympiavoittajakin on kisassa (kiinalainen Su Yiming). Karsinnoissakin lasketaan mukaan kaksi temppua, niin pitää seurata tasoa treeneissä: laittaako kisassa all-in vai lähteekö vähän turvallisemmin, Järvilehto kertoo.

Rukan maajoukkueleiriltä suoraan Pekingiin jatkava Järvilehto pääsee tositoimiin perjantaina karsinnoissa. Finaali lasketaan lauantaina.

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, SkiOne ja Kuoma.

Luitko jo nämä?

Levillä on jo vuosia pyöräilty myös alamäkeen. Kesällä 2024 tunturissa alkaa kehitysprojekti, jonka tarkoitus on nostaa Levin maastopyöräilytarjonta uudelle tasolle.
Alamäkipyöräily on tempaissut Katja Ståhlin mukaansa. Varsinaisia tavoitteita laji ei kuitenkaan Katjalle aseta. ”Haluan vain nauttia ja vetää mäessä hyvällä fiiliksellä.”
Ylläs Flow -reitti avattiin alkusyksystä 2023 ja siitä tuli heti pyöräilijöiden suursuosikki.
Rukalla on kova tahto saada uusia pyöräilijöitä alamäkeen, joten keskuksessa panostetaan jatkossakin helppouteen ja turvallisuuteen.
Alamäki sopii ihan kaikille. Tahko Mini Mountain innostaa kaiken ikäiset ja kokoiset alamäkipyöräilyyn.
Bike park -päivä on mainio hetki tutustua laskettelun ja lumilautailun kesäiseen serkkuun, eli alamäkipyöräilyyn. Keskiviikkona 26.6.2024 on useassa keskuksessa tarjouksia lipuista, varusteista ja opastuksesta.
”Laajiksessa on se hyvä puoli, että reiteiltä löytyy mahdollisuuksia rauhalliseen tutustumiseen. Vauhtia voi sitten kasvattaa taitojen karttuessa”, sanoo Laajiksen kantaporukkaan kuuluva Hannu Pohjolainen (kuvassa vasemmalla).
Koko bike parkista löytyy hienosti rakennettuja flow-reittejä.
Sappee Bike Parkissa on panostettu monipuolisiin suorituspaikkoihin ja laajaan palvelutarjontaan pyöräilijöille.
Ellivuori bike park on tunnettu järvimaisemasta ja metsäisistä enduro-reiteistä.

Lumilautaliiton uusimmat

Ski Sport Finlandin uusimmat