Ylläs 12.4.2024

Alppihiihtäjät Erika Pykäläinen ja Samu Torsti avaavat alppihiihdon maailmancupin Söldenissä


Alppihiihtäjä Erika Pykäläinen ja Samu Torsti avaavat alppihiihdon maailmancupkauden Itävallan Söldenissä, 17.-18.10.2020.


19-vuotiaalle hyvinkääläiselle neidolle toinen kerta Söldenin lähtöviiksellä tuntuu jo huomattavasti helpommalta kuin kahden vuoden takainen uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailu.

– Olen tässä viime päivinä todenteolla miettinyt omaa laskemistani ja jotain asioita on loksahtanut vielä paremmin paikoilleen. Viime kerralla jännitin Söldenissä niin, että jalat tärisivät, mutta nyt tunnelma on jo toinen kun tiedän paremmin, mitä on edessä. Ei ole mitään menetettävää, muuta kuin antaa palaa, kommentoi Pykäläinen.

Pykäläinen on harjoitellut viime viikot Itävallan Hintertuxissa. Haastavat olosuhteet ovat tarjonneet erilaisia haasteita harjoituspäiviin. Söldenin karsinnat suomalaisten kesken laskettiin kansainvälisessä seurassa mm. Meta Hrovatin (SLO), Tessa Worleyn (FRA) ja Alice Robinsonin (NZL) kanssa samalla radalla.

– Nyt on saatu nauttia kyllä kaikenlaisista olosuhteista. Toisaalta nautin myös että on hieman haastavampaa ja yllätyksiä matkan varrella jos näkyvyys ei sään puolesta ole kohdillaan, mutta toki kun baana on kunnossa ja sää on kirkas niin on vapautunut fiilis vain laskea.

Ruotsin maajoukkueen matkassa harjoitteleva Torsti lähtee rauhallisin mutta odottavaisin mielin maailmancupkauden avaukseen.

– Kausi on ollut tähän asti kaikin puolin erilainen, mutta ruotsalaisten kanssa on ollut kyllä erityisen miellyttävää harjoitella. Ehkä vaihtelu on tehnyt hyvää niin suksimerkin kuin muiden osa-alueiden puolesta, toivottavasti se näkyy myös kauden aloituksessa. Toki olemme myös harjoitelleet tiimin kanssa suomen kieltä, joten toivottavasti senkin työn tuloksia kuulemme tässä kauden mittaan, naurahtaa Torsti.

Erityisjärjestelyin käynnistyvä valkoinen sirkus avataan perinteisesti suurpujottelulla. Söldenistä alppihiihdon karavaani siirtyy pujottelun maailmancupin avaukseen Leville, 21.-22.11.2020. 

Katso FIS alppihiihdon maailmancupkalenteri kaudelle 2020-2021.