Nuuksio Bike Park 15.5.2024

FIS vahvisti alppilajien kilpailukalenterit – Rukalle vahvistettiin kaksi maailmancupin osakilpailua

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauan odotettu alppi-ja freestylehiihdon maailmancupien kilpailukalenterit kaudelle 2020-2021 on vahvistettu ja  julkaistu kansainvälisen hiihtoliiton, FIS:n toimesta.  Alppilajeissa Suomessa on tarkoitus järjestää kolmen sijasta neljä  kansainvälistä maailmancupin osakilpailua talvikauden aikana. 

Pujottelukauden avaus, World Cup Levi, on odotetusti kalenterissa 21.-22.11. FIS vahvisti, että Levillä kilpaillaan kaksi naisten pujottelun osakilpailua. FIS julkaisi myös järjestäjämaat vuoden 2025 maailmanmestaruuskilpailuihin.  Alppihiihdon MM-kilpailut järjestetään Itävallan Saalbachissa. 

Rukalla avataan kumparelaskun maailmancup perinteisesti itsenäisyyspäivän tuntumassa. FIS vahvisti, että tänä vuonna kilpailutapahtuma sisältää myös aerialsin maailmancupin avauksen, jota on suunniteltu jo pitkään Rukan loistaviin olosuhteisiin.  Freestyle Opening Ruka -tapahtuma on vahvistettu kalenteriin 4.12-6.12.2020. 

– Rukalla pyritään mahdollistamaan useamman lajin avaus nyt kun matkustaminen moniin freestylen perinteisiin kisoihin on haastavaa. Tulevaisuudessa Ruka voisi toimia koko freestyle kauden avauksena, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi kommentoi. 

–  Paljon on tehty töitä sen eteen, että kisat pystytään turvallisesti järjestämään. Ja luottamus on kova sen suhteen, että tapahtumat viedään läpi kaikkien turvallisuus taaten. Levin terveysturvallisuussuunitelma on lähetetty viranomaisille hyväksyttäväksi. Odotamme rajavartiolaitoksen ja vastuuviranomaisten vahvistusta konseptille, joka on tavoitteena julkaista lähiviikkoina, Kaukoniemi jatkaa. 

Lue myös: 

Trondheim and Saalbach awarded 2025 FIS World Championships
Main Updates from Alpine Committee
Alppihiihdon kilpailukalenteri 2020-2021 (FIS)

Freeski ja kumparelaskun kilpailukalenteri 2020-2021 (FIS)