Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Kumparelaskija Johannes Suikkari varmisti Eurooppa Cupin kokonaisvoiton Sveitsin Airolossa


Kumparelaskun Eurooppa Cupin finaalit ovat paraikaa käynnissä Sveitsin Airolossa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä Suomen Johannes Suikkari, 24, varmisti itselleen kokonaiscupin voiton ollen osakilpailun kolmas. Suikkarille Eurooppa Cupin kokonaisvoitto on uransa ensimmäinen.

– Finaalilasku tuntui paremmalta, mitä pisteet kertoivat, mutta eipä sillä väliä, se riitti kuitenkin kokonaiskilpailun voittoon.

Tuoreen Eurooppa Cupin mestarin mukaan kehitystä on tapahtunut niin miehessä itsessään, mutta ennen kaikkea ympärillä kasvanut valmennustiimi ja henkinen valmius sekä intensiivinen fysiikkaharjoittelu henkilökohtaisen valmentajan kanssa ovat valmistaneet kohti kumparelaskun terävintä kärkeä. Eurooppa Cupin voiton myötä Suikkari saavutti henkilökohtaisen kauden tavoitteensa.

– Se oli tämän kauden tavoite ja nyt se on saavutettu. Uskon että Lauri Kolomaisen liittyminen valmennustiimiin toi sen tarvittavan lisän mitä minä tarvitsin ja hän antoi minulle nevojaan mutta antoi myös tilaa miettiä ja keskittyä siihen omaan tekemiseen.

– Olen myös treenannut kaksi kesää fysiikkavalmentajani Ville Rintalan kanssa, joka varmasti näkyi tällä kaudella. Se mikä on viime kauden ja tämän kauden ero, niin olen ollut vaan henkisesti valmiimpi ja voimakkaampi jokaisella osa-alueella.

Ilman koronamurheita ei myöskään jyväskyläläinen somevirtuoosi ole selvinnyt. Pandemia on jättänyt loven urheilijan kausibudjettiin, mutta hyvällä taktikoinnilla mies saavutti halutut päämäärät.

– Korona toi minun kausibudjettiini ison aukon mutta olen hyödyntänyt olemassa olevat resurssit mahdollisimman järkevästi ja mielestäni olen onnistunut siinä: valitsin oikeat leirit ja keskityin niissä olennaiseen.

Sveitsin Airolossa Eurooppa Cupin finaalit jatkuvat vielä yhdellä yksilökumpareiden osakilpailulla. Suikkari lähtee kauden viimeiseen kilpailuun kevein hartein.

– Lähdetään pitämään hauskaa kun kerrankin voi laskea ilman paineita. Kivaa puuhaa tämä on ja vielä alpeilla auringon paisteessa, naurahtaa Suikkari.

Kilpailussa nähtiin myös suomalaisväriä kun Riku Voutilainen kilpailun kahdekaks ja naisten sarjassa Riikka Voutilainen kilpailun seitsemäs.

Ensimmäisen finaalin osakilpailuvoittoon Ranskan Marius Bourdette, 72.91, toiselle sijalle Ranskan Thibaud Mouille (70.95) ja kolmanneksi Johannes Suikkari 69.07 pisteellä.

Naisten sarjan osakilpailuvoittoon Saksan Sophie Weese 65.54, toiselle sijalle Ranskan Fantine Degroote 62.26 ja kolmannelle sijalle Sveitsin Nicole Gasparini 58.99.

Katso tulokset täältä!