Sappee 13.7.2024

Kumparelaskija Riikka Voutilaiselle historiallinen Eurooppa Cupin voitto – Myös Johannes Suikkari jatkoi voittoputkeaan 


Taivalkoskella Suomen Eurooppa Cup -joukkue laittoi jälleen sinivalkoiset juhlat käyntiin. Riikka Voutilainen sinetöi nimiinsä uransa ensimmäisen EC-voiton ja miesten sarjassa 10 parhaan joukossa nähtiin peräti 5 suomalaismiestä. 

Johannes Suikkari laski toiseen perättäiseen voittoonsa 83.29 pisteellä. Toiselle sijalle naapurimaa Ruotsin Filip Gravenfors (82.52). – Kova oli uho kaikilla ja kovasti porukka nosti tasoaan. Laskin kilpailun nopeimman ajan ja kaikin puolin siisti kokonaisuus siivitti toiseen voittoon. Kaksi kisaa vielä jäljellä täällä ja osallistujalista kasvaa tuleviin kisoihin. Huominen huilataan ja maanantaina taas jatketaan, kommentoi Suikkari. 

Myös Severi Vierelä jatkoi varmoja otteitaan ollen jälleen kilpailun kolmas. Hopeasija oli lähellä, mutta Vierelä taipui 0.03 pisteen erolla Ruotsin Gravenforssille. Neljäntenä Aleksi Kaisla (81.43), viidentenä Rasmus Karjalainenja Riku Voutilainen 7:s (80.20). Melvin Kangas 17:s.

– Tänään joutui jo ihan tosissaan laskemaan, jos halusi olla kärkikahinoissa. Miltei kaikki saivat puhtaita suorituksia tänään, ja taso koveni huimasti sen myötä. Itse pyrin lisäämään laskuihin kierroskierrokselta haastetta ja sain puhtaita hyviä laskuja alle, summaa Vierelä.  

Riikka Voutilainen rikkoi 20 vuoden hiljaiselon 

Historialliseen voittoon laski myös oman kylän nainen Riikka Voutilainen. Taivalkoskelaiselle voitto oli ensimmäinen Eurooppa Cupissa. Vuoden 2001 (Minna Karhu) jälkeen ei suomalaisnaisia ole nähty Eurooppa Cupin korkeimmalla podiumilla. Pitkän kuntoutumisen jälkeen paluun kisarinteille tehnyt neitokainen on häkeltynyt voitosta ja päivään liittyvästä hullunkurisesta sattumasta. 

– Olen todella onnellinen ja kiitollinen tämän päivän kisasuorituksista ja ensimmäisestä EC-voitosta. Tämä voitto merkitsee minulle todella paljon erityisesti tänä päivänä, sillä minulla on tänään polvileikkauksen vuosipäivä. On mahtavaa nähdä kuinka oma kova työ sekä kuntoutus on tuottanut hyvää tulosta, kommentoi Voutilainen. 

Naisten sarjassa toiselle sijalle Tsekkien Eliska Coufalova (64.12) Kolmantena Ruotsin My Bjerkman (63.54). Voutilaiselle voitto irtosi 65.29 pisteellä. Myös uusia suomalainimiä nähtiin kisassa kun ensimmäisen kisadebyyttinsä Eurooppa Cupissa laski Laura Luokkanen sijalle 11.


Eurooppa Cup jatkuu yhden välipäivän myötä jälleen maanantaina, 8.-9.02. Eurooppa Cupin osakilpailuihin saadaan lisäystä mm. Suomen A-maajoukkueen miehistä, kun kisavahvuuteen liittyvät Jimi Salonen, Jussi Penttala, Olli Penttala sekä Miska Mustonen.

Tulokset, MO, EC, Taivalkoski