Pyhä 17.4.2024

Lara Gut-Behrami MM-kultaan – Erika Pykäläinen 29:s MM-suurpujottelussa

210217 Erika Pykalainen of Finland competes in the mixed alpine team event during of the 2021 FIS Alpine World Ski Championships on February 17, 2021 in Cortina d’Ampezzo. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0072

Naisten MM-suurpujottelun vei nimiinsä SveitsinLara Gut-Behrami Yhdysvaltain Mikaela Shiffrinin taipuessa ensimmäisen kierroksen kärkipaikalta toiselle sijalle 0.02 sekunnin erolla. MM-pronssia juhli Itävallan Katharina Liensberger jääden vain 0.09 sekuntia kärkiajasta.

Todellisena yllättäjänä nähtiin ensimmäisellä kierroksella yhdysvaltalainen Nina O´Brien, joka päihitti joukkuetoveri Shiffrinin kärkiaikaa viimeisille porteille asti, kunnes taipui toiselle sijalle 0.02 sekunnin erolla. Toisella kierroksella 0`Brien sensaatiomainen MM-mitali häilyi muutama portti ennen maaliviivaa virheeseen, joka pudotti naisen sijalle 10.

Suomen naiskaksikko, Riikka Honkanen ja Erika Pykäläinen taistelivat tiensä pitkällä suurpujotteluradalla toiselle kierrokselle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen lähtönumerolta 44 startannut Pykäläinen oli 34:s ja Honkanen sijalla 37.

Lopputuloksissa toisen kierroksen jälkeen Pykäläisen tavoite 30 parhaan joukossa toteutui, kuin hyvinkääläinen oli kilpailun 29:s.  Eroa kärkeen kertyi +8.32.

– Tavoitteeni oli olla jo 30 parhaan joukossa jo ensimmäisellä kierroksella, josta olisi ollut paremmat mahdollisuudet hyökätä. Rata oli tosi hyvässä kunnossa, vaikka olikin pitkä ja pisti kyllä hapoille. Oli hyvä fiilis laskea ja tästä vain nälkä kasvoi syödessä, summaa Pykäläinen.

Riikka Honkasen toinen kierros päättyi  ulosajoon.

Alppihiihdon MM-kilpailut jatkuvat huomenna perjantaina, 19.02., miesten suurpujottelulla. Lähtöviiksellä Samu Torsti. Seuraa kilpailua Yle TV2 klo 10:55.