Sappee 13.7.2024

Niklas Järvikareen kausi ohitse eturistisidevamman vuoksi


Suomen miesten alppimaajoukkueen tuore lupaus Niklas Järvikare, 21, koki Sveitsissä treenileirillä takaiskun kun harjoituslasku päättyi ikävään polven muljahdukseen. 

– Maanatai ja kuudes treenilasku. Neljännen käännöksen alussa tulin ihan normaallisti käännökseen ja halusin tulla aavistuksen suorempaa linjaa, joten minun piti pistää vähän kovempi paine, ja samalla kun aloin painaa ulkosuksea kovempaa lunta vasten niin tunsin että polvi muljahti ja pelästyin, että mitä juuri tapahtui. Tuntui todella epämiellyttävältä ja polvea särki kovasti ja tiesin, että tällä leirillä ei enää tällä polvella lasketa, sanoo Järvikare. 

Järvikare palasi tapahtumien myötä pikimmiten Suomeen karanteeniohjeistuksia noudattaen, saaden kuitenkin akuuttia apua polvivammaan maajoukkuelääkäri Sikri Tukiaisen vastaanotolla Urheilu Mehiläisessä.

– Noudatimme erityisjärjestelyjä akuutin vastaanottotarpeen vuoksi, jotta saimme nopeasti hoitoprosessin käynnistymään. Polvi tullaan leikkaamaan lähitulevaisuudessa, kunnes pahin ärsytys on saatu hoidettua maajoukkueen fysioterapeutti Jesse Talikan etävastaanotolla. Ikävä uutinen on se, että Niklas pääsee palaamaan kunnolla suksille vasta ensi kaudelle mutta positiivista on se, että polven kuntoutus on jo hyvässä vauhdissa, sanoo Urheilu Mehiläisen ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Tukiainen.