Levi 18.7.2024

Santeri Kiiverin kisakausi keskeytyi koronatartunnan vuoksi


Para-alppihiihtäjä Santeri Kiiverillä on todettu koronavirus. Para-alppihiihtäjä testattiin oireettomana positiiviseksi viimeisimpien maailmancuposakilpailujen jälkeen Suomessa.  

Kiiveri kertoo oireiden tulleen muutaman päivän testauksen jälkeen ja olleen normaalin flunssan kaltaisia oireita, haju- ja makuaistin katoamista lukuunottamatta. Tällä hetkellä lappeenrantalainen voi hyvin ja on parantumaan päin.

– Vointi on hyvä, mutta käyn Urheilu Mehiläisen kardiologilla tarkistuksessa, jotta kaikki on varmasti kunnossa ja on turvallista lähteä taas urheilemaan.

 – Kaiken mahdollisen olen tehnyt kisareissuilla välttääkseni taudin, mutta siltikään en siltä välttynyt, summaa Kiiveri. 

Vaikka karanteeni on jo päättymäisillään, Kiiveriltä jää välistä kauden viimeinen maailmancuptapahtuma Itävallan Leogangissa. Para-alppihiihdon maailmancupin finaalitapahtuma Venäjällä peruttiin koronapandemian vuoksi. 

– Suunnitelmissa olisi mennä vielä Eurooppa Cupin finaaleihin 11.-12.3. Malbunissa Liechtensteinissa, muuta emme ole viellä tähän hätään suunnitelleet, sanoo Kiiveri. 

Maailmancupin kokonaispisteissä Santeri Kiiveri on toisena pujottelussa, suurpujottelussa 10:s, Super-G 12:s ja syöksylaskussa yhdeksäs. 

Maailmancupin kokonaispisteet

Eurooppa Cupin kokonaispisteet