Pyhä 17.4.2024

Kuplasta tuplakisaan – Kia-Emilia Hakala intoa täynnä Levi Black -rinteeseen


Nilkkavamma on hieman haitannut Kia-Emilia Hakalan valmistautumista Levin maailmancupiin. 

Suomen naisten nelihenkinen joukkue asuu maailmancupin aattopäivät Kansainvälisen Hiihtoliiton määräysten mukaisessa kuplassa Hotelli Panoramassa. Siellä majoittuvat myös muut kilpailijat. 

-Vähän nämä erikoisjärjestelyt aiheuttavat säätöä, mutta hyvin kaikki on järjestetty. Kaikki Suomen tytötkin saivat koronatestistä negatiivisen tuloksen, se on pääasia, Kia-Emilia Hakala kertoo. 

-Eli tosi hyvillä mielin täällä ollaan. Sitä vaan odottaa, että pääsee Blackin huipulle lauantaina. 

Harjavaltalainen KIa-Emilia starttaa viikon lopulla uransa neljännen ja viidennen kerran Levin maailmancupiin. Tavoite on paikka toisella kierroksella. Edellisen kisan hän laski maaliskuussa. 

-Vihdoin uusi kausi alkaa. Lauantaina varmaan jännittää, mutta jännitystä toisaalta lievittää se, että sunnuntaina on heti uusi mahdollisuus.  Nyt ei ole vain one chance, jos lauantaina jää jotain hampaankoloon, niin heti seuraavan päivä on uusi kisa, puhelias KIa-Emilia paaluttaa. 

Nilkkavamma 

Täysin terveenä ei Hakalan perheen toisen polven urheilija ole päässyt Levin kisaan valmistautumaan. 

-Nilkkaa olen joutunut kuntouttamaan, mutta nyt se on kunnossa ja kivuton. Loppuviikolla pääsen varmaan vetämään ihan sataprosenttisesti rinteessä. Tämä on urheilijan arkea, näitäkin päiviä ja juttuja tulee. 

Kia-Emilia on voittanut urallaan kaksi syöksylaskun Suomen mestaruutta. 

-Pujottelu on tällä hetkellä mun ykköslaji. Vauhti aina kutsuu puoleensa, mutta täällä Suomessa on aika haastavaa sitä harjoitella. Siksi vauhtilajit on  nyt taka-alalla. 

Kohti huippua 

22-vuotias KIa-Emilia haluaa urallaan eteenpäin. Tavoitteet ovat selvät. 

-Tärkeää olisi päästä Eurooppa- ja maailmancupissa toiselle kierrokselle, että juna lähtee käyntiin. Niin, että pääsee niistä ovista läpi mitä on pari vuotta kolkutellut. Ja sitten aukeaa uusi maailma, KIa-Emilia suunnittelee. 

Viikonloppuna kilpailtavassa pujottelun maailmancupin avauksessa on Hakalan lisäksi mukana kolme alppihiihtäjätärtä: Riikka Honkanen, Rosa Pohjolainen ja Julia Toiviainen.