Sappee 13.7.2024

Alppihiihdon joukkue nuorten MM-kilpailuihin valittu

Nuorten MM-kilpailut käydään Kanadan Panorama Mountain Resortissa 1.-9.3. Osallistumisoikeus on vuonna 2001 ja sitä myöhemmin syntyneillä urheilijoilla.

Ski Sport Finland on nimennyt Suomen edustajat kilpailuihin. Naisten joukkueen muodostavat Suomea jo Pekingissäkin edustaneet Erika Pykäläinen (2001) ja Rosa Pohjolainen (2003). Molemmat urheilijat ovat onnistuneet kauden aikana hienosti Eurooppa Cupissa. Lisäksi Pohjolainen on murtautunut maailmancupissa pisteille useamman kerran. 

Miehissä Kanadaan lähtee kolmen hengen joukkue. Jesper Pohjolainen (2001) ja Jaakko Tapanainen (2002) ovat kilpailleet kauden aikana pääosin Keski-Euroopassa. Tapanainen on onnistunut vauhtilajeissa Eurooppa Cupissa ja Pohjolaisella on palkintokorokesijoituksia mm. Sveitsin nuorten mestaruuskisoissa. Joukkueen täydentää Eduard Hallberg (2003), jonka vauhti on ollut erittäin hyvää Skandinavian FIS -kilpailuissa.

Eduard Hallberg

”Nuorten kilpailut ovat tärkeä etappi nuorten urheilijoiden matkalla. Historiallisesti moni menestyjä on ajan myötä noussut kärkeen tai lähelle sitä myös aikuisten sarjoissa, osa nopeammin ja osa hieman myöhemmin. Tällä joukkueella on mahdollisuudet taistella kärkisijoista ja jopa mitaleista”, kommentoi SSF:n toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi.

Joukkue matkustaa kilpailuihin jo helmikuun viimeisellä viikolla harjoittelemaan ja pitämään kisoihin valmistavaa leiriä. Maajoukkueiden päävalmentajat Osi Inglin ja Nicolas Burtin johtavat joukkueita.

Suomen joukkue

Naiset:

Pohjolainen Rosa (Hyvinkään Slalomseura Sukkula)

Pykäläinen Erika (Hyvinkään Slalomseura Sukkula)

Miehet:

Pohjolainen Jesper (Hyvinkään Slalomseura Sukkula)

Tapanainen Jaakko (Grankulla IFK)

Hallberg Eduard (Slalom -66)

Artikkelia muokattu: