Pyhä 17.4.2024

Alppimaajoukkueiden päävalmentajat valittu

Erik Pykäläinen
Suomen alppimaajoukkueiden uudet päävalmentajat on valittu. Naisten alppimaajoukkueen päävalmentajaksi on nimetty Davor Lazeta ja miesten alppimaajoukkueen päävalmentaja on Mario Rafetzeder. Kummankin valmentajan sopimus on kaksivuotinen.

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi on erittäin tyytyväinen valittuihin valmentajiin.  

”Saimme etsimällä ja meille tulleista yhteydenotoista koottua mielenkiintoisen listan Suomen maajoukkueiden valmentamisesta kiinnostuneista ammattilaisista. Erityisesti nämä kaksi halusivat olla mukana rakentamassa nuoren joukkueen tulevaisuutta ja Fearless Finns tarinaa. Kriteerinä oli kovan osaamisen lisäksi löytää hyviä ja avoimia tyyppejä, jotta yhteinen työ onnistuu ja jotta urheilijoiden sekä valmentajien välille syntyisi luottamuksellinen valmennussuhde.” 

Naisille tuttu valmentaja

Naisten päävalmentaja kroaatti Davor Lazeta (42v) on tuttu Ski Sportille sekä laskijoille. Davor ”Lazo” Lazeta oli päättyneen kauden maajoukkueen kakkosvalmentajana. Sitä ennen hän on valmentanut mm. Tahkon Alppikoulussa, Yhdysvalloissa ja Kroatian maajoukkueessa. 

”Urheilijat ovat minulle tuttuja, joten voimme jatkaa sitä työtä mitä olemme tehneet. Suurena tavoitteena on nostaa joukkue pysyvälle maailmancupin pisteitä poimivalle tasolle. Meillä on nuori joukkue, jolla on suuri potentiaali nousta aivan huipputasolle saakka.”  

Kapula vaihtuu Nicolas Burtinilta (oik.) Davor ”Lazo” Lazetalle. Välissä Erika Pykäläinen.

Brittien tiimistä Suomea valmentamaan. 

Miesten uusi päävalmentaja on itävaltalainen Mario Rafetzeder (43v). Hän siirtyy Suomen joukkueen peräsimeen Iso-Britannian menestyksekkään Eurooppa Cup -joukkueen valmentajan tehtävästä. Kaudella 2021 Rafetzederin joukkueen laskijat voittivat muun muassa pujottelun Eurooppa Cupin. 

”Olen ylpeä saadessani mahdollisuuden tuoda osaamistani Suomen miesten alppimaajoukkueseen. Se on hieno haaste ammatillisesti valmentaa nuorta ja motivoitunutta joukkuetta.” 

Rafetzeder ei juurikaan tunne joukkuetta, hän tapaa joukkueen 8.5. Levin treenileirillä. 

”Vaikken urheilijoita tunne, niin jotain informaatiota olen heistä saanut. Joukkueen urheilijat ovat laskijoina kutakuinkin samalla tasolla, mikä tekee tilanteesta mielenkiintoisen.” 

Hyvä joukkuehenki on itävaltalaiselle tärkeä asia. 

”Hyvä joukkuehenki ja dynamiikka on tärkeä osa matkalla menestykseen.” 

Uudet päävalmentaja aloittavat työssään heti. Joukkueiden valmentajistoa ja suksihuollon henkilöstöä täydennetään kevään ja alkukesän aikana.

Artikkelia muokattu: