Pyhä 17.4.2024

Anni Kärävä upeasti 9. olympialaisten big airissa!

Freeski-laskija Anni Kärävä sijoittui Pekingin big airin olympiafinaalissa yhdeksänneksi. Kärävän kahden laskettavan hypyn yhteispisteet olivat 136,50.

Kärävä nosti karsinnan 12. sijaansa finaalissa kolme pykälää. Ylen haastattelussa Kärävä oli erittäin onnellinen finaalin laskuistaan.

”Olen todella onnellinen, että sain ländättyä kolme hyppyä. Olen todella iloinen ja kiitollinen, että saan olla täällä.”

Linkki Annin laskuihin Yle

Paras ja huonoin lasku huomioitiin loppupisteissä

Finaalissa laskettiin kolme laskua, joista paras ja heikoin laskettiin yhteen. Finaalin ensimmäisestä laskusta Kärävä sai hyvät 81 pistettä. Toisessa laskussa ote suksista jäi vajaaksi ja siitä kertyi 54 pistettä. Kolmas lasku oli paras, josta kertyi pisteitä 82,50, yhteispistein 136,50.

”Tietyllä tavalla tämä tuntui samanlaiselta kisalta kuin muutkin, mutta kokonaisuudessaan oli erilainen. Olen jännittänyt todella paljon tuolla ylhäällä. Kun tiedän, että niin monet katsovat tätä kotona. Se on myös hieno ja voimaannuttava fiilis”

Kilpailun voitti kiinalaisyleisön suursuosikki Eileen Gun pistein 188,25. Kisajännitystä oli ilmoilla, mutta Kärävä hallitsi hermonsa hienosti.

”Suoritusvarmuuteni oli yllättävän hyvällä tasolla. Se jännitys varmasti auttoi, että keskityin todella hyvin. ”

Kärävä kilpaili ensimmäistä kertaa olympialaisissa. Hänen oli määrä olla mukana jo neljä vuotta sitten Pyeongchangin talvikisoissa, mutta viimeisissä harjoituksissa ennen olympiamatkaa tullut loukkaantuminen vesitti kilpailemisen. Kärävän on määrä kilpailla Pekingissä myös slopestylessa, jonka karsinnat ovat sunnuntaina.

Slopestylen naisten karsinnat sunnuntaina 13.2. klo 4.00. Miesten karsintoihin osallistuu Simo Peltola, ne käydään maanantaina 14.2. klo 3.30.