Pyhä 17.4.2024

EYOF – Kolme alppihiihtomitalia nuorten olympiafestivaaleilta!

Euroopan nuorten olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään 20.-25.3.2022 Vuokatissa. Vuokatissa juhlittiin tänään kolmea pujottelun alppihiihtomitalia. Niistä vastasivat alppihiihtäjät Erik Saravuo, Jesperi Kemppainen sekä Rosa Pohjolainen. Saravuo nappasi ykköspaikan ja Kemppainen pronssia. Pohjolainen pokkasi kultaa!

Eilen sovittiin poikien kanssa, että kolme tyyppiä pitäisi olla palkintopallilla, tänään jäätiin kahteen. Kisa meni suunnitelmien mukaan, eka lasku vähän rennommin ja tokalla lähdin vetämään ihan täysiä. Kivalta tuntuu! Ei tämä loppujen lopuksi paljoa peruskisasta eroa, täysiä vedetään kaikkialla”, Saravuo totesi.

Aika samoin miettein kuin Erik. Oli tavoitteena, että pallilla ollaan ja nyt sitä ollaan, niin täytyy kyllä tyytyväinen olla. Perushyvät laskut sain, siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Mukava keli, kiva kisata”, jatkoi Kemppainen.

Erik Saravuota valmentaa Eemeli Pirinen ja hän edustaa Helsinki Ski Clubia ja Kuopion alueen urheiluakatemiaa. Jesperi Kemppaisen valmentaja on Magnus Brodin. Hänen seuransa on Santa Claus Ski Team ja urheiluakatemiansa Vuokatti-Ruka.

Alppihiihtoon saatiin toinenkin kultamitalisti, kun Rosa Pohjolainen vei ylivoimaisella esityksellä tyttöjen pujottelun voiton.

”Tuli kaksi ihan hyvää perusvarmaa laskua, ei mitään ihmeellistä. Rinne oli hyvässä kunnossa ja sää meidän puolella, oli ihan kivaa”, kommentoi iloinen Pohjolainen

Pohjolaista valmentaa Mikael Kurki ja hän edustaa Hyvinkään Slalomseura Sukkulaa.

Mikä on EYOF?

Euroopan nuorten olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään 20.-25.3.2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. EYOF- kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kisattavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa, ja mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.