Pyhä 17.4.2024

Hallberg ja Pykäläinen suurpujottelun Suomen mestarit!

Levillä laskettiin tänään suurpujottelun Suomen mestaruuksista. Rivakimmin keppejä kiersivät Erika Pykäläinen ja Eduard Hallberg,

Hyvinkäällä asuvalle Pykäläiselle mestaruus oli päivän selkeä tavoite.

”Mestaruus tuntuu aina hyvältä, tänään oli kiva laskea. Toki mestaruus oli tavoitteenani, joten en voi leikkiä yllättynyttä. Radan pinta oli pehmeä, mutta ei niin paha, etteikö siinä olisi kisaa voitu läpi viedä. Keski- Euroopassa joutuu laskemaan pehmeämmälläkin radoilla. Huomiseen FIS-kisaan samoin tavoittein.”

Eduard Hallbergin kausi on ollut upea, Eurooppa cupin kolmas sija pujottelussa, joka toi ensi kaudeksi maailmancupiin henkilökohtaisen paikan. Nyt kauden menestysputki täydentyi hänen kakkoslajin suurpujottelun Suomen mestaruudella.

”Aina on kiva voittaa. Tiukalle meni, vaikka oli helppoa, niin ei ollut helppoa, kun radan pinta oli aika pehmeä. Rata, varsinkin ensimmäisellä kierroksella oli hyvin suora, jotta rata kestäisi kisarasituksen.”

Hallbergin arki on muuttumassa ensi viikolla.

”Lähden suorittamaan asevelvollisuutta 15.4. Meillä on lumileiri täällä Levillä vapun aikoihin, johon tiettävästi pääsen mukaan.”

Naisten tulokset: 1. Erika Pykäläinen 2. Rosa Pohjolainen +1.48 sek 3. Maisa Kivimäki +3.14 sek. Kaikki tulokset: fis-ski.com
Miesten tulokset: 1. Eduard Hallberg 2. Emil Keränen +0.03 sek 3. Jesperi Kemppainen +0.48 sekä. Kaikki tulokset: fis-ski.com