Pyhä 17.4.2024

Henriksson ja Lehto syöksylaskun Suomen mestarit

Syöksylaskun Mazda SM-kisat käytiin Ylläksellä yllättävän hyvissä olosuhteissa. Sateisen ja lämpimän jakson jälkeen aurinko paistoi. Pakkasyön ja ahkeran talkooväen ansiosta rata saatiin kisakuntoon.

Elian Lehto voitti miesten kisan odotetusti, mutta hän sai hyvän vastuksen Jaakko Tapanaiselta, sillä Tapanainen johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toisella kierroksella Lehto laittoi sukset suorempaan ja otti odotetusti Suomen mestaruuden.

”Jaakko pisti sen verran hanaa, että toisella piti laskea ihan oikeasti. Ihan asiallista tekemistä. Kisaan lähdin rennoin mielin. Rata oli varsinkin toisella kierroksella hyvässä kunnossa ja laskeminen oli jo ihan syöksylaskua. Parhaimmillaan vauhtia lienee vähän yli 100 kilometriä tunnissa.”

Charlotte Henrikssonile mestaruus oli jo neljäs peräkkäinen.

”Mestaruutta lähdin hakemaan ja sen saavutin. Rinteen pinta oli haastava. Harjoituksissa se oli vielä kova, mutta sitten se alkoi pehmenemään. Maisan kanssa oli kova otatus, sillä ensimmäisen laskun jälkeen eroa oli vain 0.02 sekuntia. Vähän jännitti toisen laskun startissa, mutta lähdin täysillä liikkeelle. Täytyy olla tyytyväinen tulokseen.”

Naisten Mazda SM-kisan ja FIS-kisan top3: Charlotte Henriksson, 2. Maisa Kivimäki + 0.85 sek ja 3. Silja Koskinen +2.43 sek.
Miesten Mazda SM-kisan top3: Elian Lehto, 2. Jaakko Tapanainen +0.42 sek ja 3. Oskar Gustafsson +2.20 sek.

Mieten FIS-kisan top3: Elian Lehto, 2. Jaakko Tapanainen +0.42 ja 3. Jorgen Aaroen Taklo NOR +1.12 sek.