Pyhä 17.4.2024

Paripujottelun SM-kullat Riikka Honkaselle ja Jesper Pohjalaiselle

Suomen alppihiihdon kilpailukausi päätettiin Levillä paripujottelun SM-kisoihin. Pehmeällä radalla käytiin kiivaita kamppailua jatkopaikoista. Yllätyksiäkin nähtiin, kun kiihkeässä kisassa sorruttiin virheisiin.

Riikka Honkanen laski suvereenisti voittoon, sillä moni pahimmista haastajista sortui virheisiin kisan ensimmäisissä laskuissa. 

”Voittaminen tuntuu aina hyvältä. Vaikka vastassa on ennalta heikompi laskija, niin aina lasketaan täysillä. Tänään voitto tuntui aika helpolta. Paripujottelu on aika harvoin laskettu kisaformaatti, mutta näin keväällä ihan hauska kauden päätöskisa. Kevät jatkuu opiskelujen parissa Kajaanin ammattikorkeakoulussa.” 

Pohjolaisen hermot pitivät

Jesper Pohjolainen lähti yhtenä ennakkosuosikkina päivän kilpailuun. Pohjolainen kesti suosikin paineet, siinä missä osan kasetti petti tiukoissa tilanteissa. 

Paripujottelun SM top-3: 1. Jesper Pohjolainen, 2. Jaakko Tapanainen, 3. Jaakko Mustalahti

Jesper Pohjolainen loisti tyytyväisyyttään kisarupeaman päätyttyä. 

”Mestaruus on aina mestaruus. Mielestäni moraalinen finaali oli jos semifinaalilaskut maajoukkuekaveriani Jaakko Tapanaista vastaan. Kisaformaattina tämä on ihan hauska, eikä päivän 11 laskua tunnu kehossa, ainakaan vielä. Jatkan tästä Tärnäbyhyn kisaamaan. Siellä on vielä neljä FIS-kisaa, joissa on tarkoituksena saada ensi kauden lähtönumeroa pienemmäksi.” 

Kilpailun eniten huomioita saanut laskija oli kotirinteillään laskenut Jaakko Mustalahti, joka on päättänyt oman aktiivisen lasku-uransa jo neljä vuotta sitten. Pronssille laskenut Mustavaara näki menestyksen syikseen onnen ja virheettömyyden. 

”Minulla oli onnea kaavion kanssa, en saanut vastaan voittajakandidaatteja. Eihän vauhti mihinkään katoa, mutta virheiden korjaaminen kestää aktiivivuosien tasoa kauemmin. En tehnyt suurempi virheitä ja se riitti pronssiin.” 

Jesper Pohjolainen voitti myös FIS-kilpailun

SM-mitaleiden ohella kilpailtiin myös FIS-pisteistä, joten kilpailuun osallistui myös kansainvälisiä laskijoita. Kisan finaali ratkesi Jesper Pohjolaisen voittoon, kun finaalivastus Ruotsin Simon Svelander ajoi ulos toisessa finaalilaskussaan. 

FIS-kilpailun top-3: 1. Jesper Pohjolainen, 2. Simon Svelander, 3. Jaakko Tapanainen. 

Käyttövapaita kuvia kisoista löytyy täältä 

Kaikki tulokset löytyvät täältä