Sappee 11.6.2024

Pekingin olympialaisten laskijat nimetty

Pekingin olympialaisten alppihiihto, freetyle sekä freeski -laskijat on valittu.

Alppihiihdossa Suomea edustavat Rosa Pohjolainen (18v), Riikka Honkanen (23), Erika Pykäläinen (20) sekä Samu Torsti (30). Freestylessä kumparelaskijat Olli Penttala (26) ja Severi Vierelä (19). Freeskin half pipessä Jon Sallinen (21), slopesylessä ja big airissa Simo Peltola (20).  Aiemmin kisoihin on jo nimetty kumparelaskija Jimi Salonen (27) sekä freeski-laskija Anni Kärävä (21). 

Suomalaisilla alppihiihtäjillä on ollut nousujohteinen viimeinen kuukausi ja onnistumisia on tullut eri kisoissa kertoo Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi. 

Paikat ovat rankingin kautta ansaittuja. 0n hienoa, että käytämme kaikki saavutetut mahdollisuudet. Mahdollisuus kisata olympialaisissa ei ole itsestäänselvyys. Naisissa kaikki ovat nuoria laskijoita, joista Pohjalainen ja Honkanen ovat saavuttaneet tällä kaudella maailmancupin pisteitä ja Pykäläinen Eurooppa cupissa hyviä sijoituksia. Kokeneempi Samu Torsti on ollut hyvässä vauhdissa Eurooppa cupissa ja aikaisemmat hyvät näytöt arvokisoista puolsivat hänen valintaansa.” 

Kaukoniemi toivoo olympialaisten tuovan myös pidemmälle kestävää nostetta maajoukkueen toimintaan.
Olympialaiset tuovat lisäbuustia Fearless Finns -matkaamme. Odotukset olympialaisiin ovat ihan positiiviset. Lähdemme haastamaan ennakkoluulottomasti joka kisassa ja yhden päivän kisassa kaikki on mahdollista.”

Neljän alppihiihtäjän lisäksi Pekingiin heidän mukaan matkaa kuuden hengen taustajoukko, valmentajat, huoltajat sekä lääkäri. 

Suomen joukkueen osalta olympialaisten alppihiihto alkaa 7.2. naisten pujottelulla. 

Freestylen olympiakumpareikkoon kolme suomalaislaskijaa

Uransa kolmansiin olympialaisiin valmistautuva Jimi Salonen saa seurakseen ensikertalaiset Olli Penttalan sekä Severi Vierelän. 

Jimi on osoittanut, että hänellä on kaikki mahdollisuudet mitaleihin. Penttalan Olli taistelee finaalipaikasta ja Vierelälläkin on siihen mahdollisuus kauden parhaalla laskulla”, kertoo Ski Sport Finlandin huippu-urheilujohtaja Jussi-Pekka Kinnunen. 

Kumparelaskun karsinnat käydään Pekingissä 2.2.2022. 

Freeskissä yllätysvalmiutta 

Slopestyleen ja big airiin olympiapaikan oli jo aiemmin varmistanut Anni Kärävä. Miehissä kisoihin nimettiin nyt Simo Peltola. Aiemmin jo käytännössä olympiapaikkansa varmistanut half pipe -laskija Jon Sallinen nimettiin nyt myös virallisesti joukkueeseen. Kinnunen on tyytyväinen valittuun joukkueeseen.

”Kaikki valitut laskijat ovat laskeneet sellaisen tuloksen, että ovat olympiapaikkansa ansainneet. Meillä on mielenkiintoinen nuori, mutta kilpailukykyinen joukkue. Olen kaikkien laskijoiden puolesta iloinen, että ansaitsivat kovalla työllä ja määrätietoisella asenteella paikan kisoista, toivottavasti urheilijat saavat kauden parhaat laskut olympialaisissa.”

Freeskin kisat 6.2. alkaen. 

Olympialaisissa kisataan aina mitaleista ja niitä kohti lähdetään laskemaan”, Kaukoniemi tuumaa lopuksi. 

Artikkelia muokattu: