Pyhä 17.4.2024

Rukalla taisteltiin freeskiin Suomen mestaruuksista

Rukalla on kisattu viikonloppuna freeskiin Suomen mestaruuksista. Sunnuntaina käytiin hyvätasoinen kisa slopestylen Suomen mestaruuksista. Kisat käytiin hyvissä ja tasapuolisissa olosuhteissa. Lämpimän sään johdosta kisa käytiin kahden laskun kisana, joista paremman tulos jäi voimaan. Mestareiksi kruunattiin Liina Kuivalainen ja Sampo Yliheikkilä.

Yliheikkilä kertoi palkintoseremonian jälkeen, että panosti luovaan laskemiseen.

”Todella hyvällä fiiliksellä kävin palkintoa noutamassa. Keli oli vähän satainen, mutta laskijalle ihan hyvä. Sain tehtyä hyvän laskun, johon oli tyytyväinen. Lähdin hakemaan luovaa laskua, joka onnistui ihan mukavasti. Luovuus on minulle erityisen tärkeä osa-alue. Ilman luovuutta kaikki olisivat samanlaisia robotteja.”

Liina Kuivalainen oli iloinen virallisesta SM-kullasta.

”Tosi hyvillä mielillä kannan tätä kultamitalia. Tuntuu aika harvinaiselta, että naisissa on viralliset SM-kisat (minimi SM-arvolle on viisi laskijaa). Meillä oli tosi hyvä henki kaikkien naisten kesken ja kannustimme toisiamme. Sosiaalinen puoli on tosi tarkeä osa parkkilaskemista ja se luo hyvää yhteishenkeä.”

Tulevan kauden tavoitteeksi Kuivalainen kertoi tavoitteekseen Eurooppa cupin ja siellä menestymisen.

Joel Rönkkö big airin Suomen mestariksi

Big airin Mazda SM-kisat kisattiin Rukalla lauantaina tuulisissa olosuhteissa. Puuskittainen takatuuli loi laskijoille haasteita vauhdinoton suhteen. Kisaformaattina oli kolme hyppyä, joista kahden parhaan tulokset lasketaan yhteen.

Naisten pro-sarjan big airissa oli valitettavasti vain kaksi osallistujaa, joten kisasta ei tullut virallista SM-kisaa. Korkeimmalle korokkeelle nousi Levi Ski Clubin Liina Kuivalainen 134.50 pisteellään. Toiseksi hyppäsi Sara-Sofia Sora-aho Rukalta. Hän keräsi 97.50 pistettä.

Miehissä kisa oli tasainen ja tuomareilla oli haastavaa arvioida temppuja, sillä laskijat esittelivät hyvin erilaisia temppuja.

Parhaat pisteet keräsi Mountain Club Ounasvaaran Joel Körkkö. 15-vuotias Körkkö oli kisan jälkeen rauhallisen tyytyväinen.

”Oli kiva voittaa, vaikken pystynyt tekemään ihan parastani. Kisaformaatti on aika haastava, jos jompikumpi kahdesta ensimmäisestä hypystä menee pieleen Tuuli oli tänään aika arvaamaton, mutta onneksi kisat saatiin vietyä läpi.”

Miesten pro-sarjan top3: Joel Körkkö 149.25 pist. 2. Kristian Grohn 138.75 p. 3. Feeli Rinnekari 137.50 p.

Aerialsin SM-kisat viimeksi vuonna 2001 ja nyt 2024

Aerialsien, eli tuttavallisemmin hyppyjen SM-kisoja käytiin edellisen kerran vuonna 2001. Silloin mestariksi kruunattiin Ari Kananen. Vuonna 2024 saatiin SM-arvon täyttävä kisaajamäärä (min 5 kisaajaa) kasaan. Voittajan sukunimi säilyi samana, sillä voiton pokkasi Arin poika Evert Kananen. Voitto irtosi 101.71 pisteellä. Erinomaisen vastuksen tarjosi Kai Lassila 101.27 pisteellään. Pronssia pokkasi Toivo Laakso pistein 81.68.