Sappee 13.7.2024

Viivi Paljärvi Lake Placidin talviuniversiadeihin

Lahtelainen freestylehiihtäjä Viivi Paljärvi (20) on valittu Suomen joukkueeseen Lake Placidin talviuniversiadeihin (12.-22.1.2023). Kisoissa hän osallistuu slopestyle ja big air -kisoihin.

Alkukauden Rukalla viettänyt Paljärvi on hakenut tuntumaa isoihin hyppylinjoihin. 

”Olen harjoitellut uusia hyppyjä ja tyyliäkin olen saanut parannettua. Femmoja (540 astetta) olen tehnyt feikkinä (takaperin laskien hyppyriin) sekä korkkina (kierteellä tehty voltti). Tällä viikolla harjoittelimme jo seiskoja (720 astetta).” 

Seiskat eivät vielä ole kisakuosissa, joten niiden työstäminen jatkuu Universiadien jälkeen. 

Ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikkaan

Yhdysvaltojen kisamatka on Paljärvelle ensimmäinen kerta uudella mantereella. Reissujännitystä lieventää hieman se, että hänellä on suora lento Helsingistä kisakaupunkiin. 

”Siellä on isoimmat kisat, missä olen koskaan ollut. On todella hienoa päästä kokemaan tapahtuma ja testaamaan omia taitoja kisoissa.” 

Kisarinteeseen Paljärvi on tutustunut Instagramin kautta. 

”Se näyttää aika samanlaiselta kuin Rukan parkki. Iso linja näyttää vähän pienemmältä kuin Rukan iso linja. Se voi olla minulle ihan hyväkin asia.” 

Kilpakumppaneista vain vähän tietoa

Universiadeihin osallistuu laskijoita ympäri maailman. Kisojen tasosta Paljärvi ei osaa sanoa oikein mitään. 

”Kilpakumppaneista tiedän yhden sveitsiläisen laskijan, joka on suunnilleen minun tasoinen laskija. Muista ei ole oikein mitään käsitystä. Kisoihin lähden avoimin mielin, tekemään oman parhaani ja ottamaan kisakokemuksesta kaiken irti.” 

Universiadit ovat Paljärvelle muutakin kuin kisaamista.
”Meille on sanottu, että siellä on myös aikaa käydä katsomassa muiden lajien kisoja. Mikäli kisoja ei lykätä, lopussa on pari päivää aikaa katsella myös kaupungin tarjontaa.” 

Outlet-kyliin Paljärvi ei aio mennä.
”Jotkut pienet tuliaiset hankin, mutta tarkoitus olisi tulla takaisin samojen kahden matkalaukun kanssa, joiden kanssa reissuun lähdenkin.” 

Slopestylen karsinnat 17.1., finaalit 18.1.2023 

Big airin karsinnat 19.1., finaalit 20.1.2023 

Viivin FIS-sivu https://www.fis-ski.com/DB/general/athlete-biography.html?competitorid=260382&sectorcode=FS

Universiadien kotisivut: https://www.lakeplacid2023.com