Sappee 13.7.2024

Suomalaiset kumparelaskijat dominoivat Eurooppa Cupissa – Johannes Suikkari parhaana suomalaisena 3:s


Ruotsissa Åren Duvedissa kilpailtiin kauden toinen Eurooppa Cupin yksilökumpareiden osakilpailu. Suomen Eurooppa Cup -tiimi näytti jälleen vahvaa osaamistaan niin naisten kuin miesten sarjassa. Parhaimpaan tulokseen ylsi Johannes Suikkari kolmannella sijalla, 76.50 pisteellä. 

– Oli todella vaikeaa hyppyjen kanssa koko viikonlopun. Hyppyrit oli rakennettu niin jyrkiksi että kroppa oli aika koetuksella. Ehdottomasti oli puolustus voitto tämä kolmas sija. Helpot temput oli onneksi niin selkärangassa että tyylipuhtaalla suorittamisella pärjättiin tänään, summaa Suikkari tunnelmiaan Ruotsista. 

Rasmus Karjalainen 6:s, Severi Vierelä 8:s ja Riku Voutilainen 10:s. Eilen hopealle taituroinut Aleksi Kaisla 12:s. 

Kilpailun voittoon Ranskan Thibaud Mouille 79.19. Toiselle sijalle Ruotsin Filip Gravenfors 78.12. 

Paluun kisarinteille tehnyt Riikka Voutilainen jatkoi varmaa tekemistään, ja nuori taivalkoskelainen nähtiin finaalissa ollen naisten sarjan 6:s. 

– Hyvillä fiiliksillä olen tästä viikonlopusta. Nyt lähdetään Taivalkoskelle treenaamaan ylähyppyristä vaikeampia hyppyjä, innolla odotan että pääsen haastamaan itseäni enemmän, kommentoi Voutilainen. 

Naisten sarjan voittoon Ranskan Fantine Degroote 59.40 pisteellä, toiselle sijalle Tsekkien Dorota Samankova (55.34) ja kolmanneksi Ruotsin My Bjerkman (53.77). 

Kumparelaskun maailmancup jatkuu Yhdysvaltain Deer Valleyssa 04.-06.02.. Kilpailussa mukana Suomen Akseli Ahvenainen. Sen sijaan Eurooppa Cupin kiertue rantautuu koti-Suomeen Taivalkoskelle 05.-09.02 ja Jyväskylään 13.-14.02. 

Tulokset, MO, EC, SWE

Artikkelia muokattu: