Pyhä 17.4.2024

Suomen kumpareveljekset parikumpareiden MM-finaalissa – Severi Vierelä parhaana suomalaisena 7:s


Yksilökumpareiden menestyshuuman myötä arki koitti heti seuraavana päivänä parikumparelaskun MM-mittelöillä. Suomen kumparelaskijat nähtiin tositoimissa Riikka Voutilaista lukuunottamatta, joka toipui yksilökumparekilpailussa tapahtuneesta kaatumisesta. 

Kaikki kumpareveljekset, Severi Vierelä, Aleksi Kaisla ja Akseli Ahvenainen, ylsivät finaaliin. Parhaimmasta suorituksesta vastasi Severi Vierelä ollen kilpailun seitsemäs. 

– Kisatreenit meni hyvin sain monia hyvia laskuja. Sen myötä myös karsinta meni hienosti  ja sain hyvän oman laskun laskettua. Dualeissa laskin korealaista Yoon Seung Lee:tä vastaan, jonka voitin. Seuraavalla kierroksella tulikin kova Venäläinen vastaan, Mikhail Aleynikov, jolle hävisin, summaa Vierelä. 

Yksilökumpareissa MM-hopeaa saavuttanut Akseli Ahvenainen oli parikumparekilpailun 8:s. Aleksi Kaisla 10:s. 

– Duali lähti ihan hyvin liikkeelle mutta keskipätkällä ajatus jotenki herppaantui ja tuli muutama paha virhe, jonka takia jouduin ajamaan rännistä ulos. Krasnoyarskin kisat oli muuten ihan mielenkiintoinen ja mieleenpainuva reissu, vaikka en saanut ihan semmoisia kisasuorituksia mitä olin toivonut, kommentoi Kaisla. 

Kazakhstanisn Aikuisten MM-kilpailuista suoraan Krasnoyarskiin matkanneelle Ahvenaiselle Siperia jätti enemmän positiivisiä kokemuksia käteen kuin Kazakhstanin reissu. 

– Kyllä sellainen tunne jäi, että kilpailut olivat paremmin organisoidut täällä kuin aikuisten MM-kilpailuissa. Hopea oli minimitavoite sinkkukisassa ja dualipäivä oli minulle haastava, lasku ei vain kulkenut. Onnistuin kuitenkin voittamaan kazakstanilaisen ensimmäisellä kierroksella. Takana on nyt opettavaiset reissut kaiken kaikkiaan, ei siis mitään turhia käyntejä. Edessä vielä muutaman kisat Suomessa, ja treeniä niin pitkälle kun olosuhteet antavat myöden, kommentoi Ahvenainen. 

Kumparelaskun osalta kansainväliset kilpailukiertueet on saatu päätökseen kaudella 2020-2021. Edessä häämöttävät vielä SM-kilpailut Rukalla 15.-18.04.