Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Rehnberg jäi karsintoihin Laax Openissa

Kuva: Henri Laakkonen
Mikko Rehnberg ei aivan saanut laskuaan onnistumaan Sveitsin maailmancupissa.

Sveitsin Laaxissa slopestylen maailmancupin avauksen karsinnoissa Mikko Rehnberg oli 32:s. Hän oli oman karsintaryhmänsä 16:s kun 12 parasta ryhmää kohden meni jatkoon. Karsintojen parhaat pisteet keräsi Japanin Ruki Tobita. Rehnberg oli kisan ainut suomalainen.

Laaxissa oli satanut monta päivää runsaasti lunta, joten täydellä radalla pääsi harjoittelemaan vasta kisa-aamuna. Lumiolosuhteet muuttuivat itse kisaan, mikä kostautui ensimmäisessä laskussa. Rehnberg sai alun reilit ensin loistavasti päälle, mutta toisessa hyppyrissä vauhdit jäivät vajaaksi ja näin frontside 1440 täytyi jättää 1260:een. Toisella kierroksella hypyt onnistuivat mutta alun reileissä oli epäonnistumisia, joten pienoinen parannus pisteissä ei jatkoon riittänyt.

– Tänään oli ensimmäistä kertaa hyvä keli ja pääsi vasta kunnolla testailemaan rataa. Molemmissa laskuissa oli pientä haparointia, ja kun taso on nykyään niin kova ja moni ländää, niin pari pikku virhettä riitti tällä kertaa. Tänä aamuna treeneissä vauhtia sai vähän jopa liikaakin, ja taisi lumi vähän kisoihin sulaa. Vauhdit muuttuivat täysin, ja ekalla jäi vähän vajaaksi ja toisella pääsin juuri ja juuri ländiin. Kiva oli silti palata takaisin slopestylen pariin. Itse tykkään siitä enemmän kuin big airista, kun voi vähän käyttää luovuutta eikä ole vain se yksi temppu. Tämä oli mulle ensimmäinen slopestylen maailmancup pariin vuoteen. Kiva olla takaisin ja kun on tämmöinen keli, niin mikäs tässä ollessa. Hyvä fiilis, kun jää pienestä kiinni: jää vähän hampaankoloon, Rehnberg kommentoi.

Lasku Mikolla kulkee, ja siitä päävalmentaja Antti Koskinen on tyytyväinen:

– Mikoltahan nähtiin tänään kaksi periaatteessa seisottua rania, mutta molemmissa oli pientä haparointia ja molemmissa eri sektioissa rataa. Kun näistä kahdesta oltaisiin otettu ne parhaat ominaisuudet, niin Mikkohan olisi ollut heittämällä jatkossa. Tosi hyvää lennosta improvisointia ja hyviä temppuvalintoja muutenkin, mutta nyt ei saatu valitettavasti kaikkea onnistumaan samassa laskussa. Lähellä kävi, ettei oltaisi päästy jatkoon.

Laax Open jatkuu keskiviikkona semifinaaleilla, joissa naisten kisassa nähdään Enni Rukajärvi.

– Huomenna Ennin semit, ja toivotaan, etteivät vauhtiongelmat jatku siellä puolella. Sääennuste ei lupaa hirveän hyvää, mutta pidämme toiveet korkealla ja mielialat myös. Huomista kohti, Koskinen kommentoi.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Tulokset, miesten karsinnat: http://medias2.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6423/2021SB6423RLQ.pdf

  1. Ruki Tobita JPN 80,50
  2. Sebbe de Buck BEL 80,25
  3. Jake Canter USA 77,50
  4. Mikko Rehnberg 53,25