Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Santeri Kiiveri toiselle sijalle pujottelun maailmancupin avauksessa Sveitsin Veysonnazissa – Turo Torvinen podiumille Itävallan Reiteralmissa


Santeri Kiiveri aloitti vahvasti pujottelun maailmancupin sijoittuen toiselle sijalle kauden ensimmäisessä maailmancupin pujottelussa Svetisin Veysonnzasissa. Kiiveri kuvaili suorituksia onnistuneiksi ja oli tyytyväinen kilpailupäivään. 

– Onnistuneita laskuja sain tehtyä, vaikka rinne ei tuntunut itselle edelleenkään optimitilta pehmeyden vuoksi. Itse laskin suoritukset melkein voitoksi kun voittajaksi jälleen roimalla sekuntierolla Ranskan Bauchet, josta nousi jo aiemmissa osakilpailuissa täällä keskustelua. Tänään onneksi luokittelujen osalta käydään täällä jonkinlainen keskustelu päättäjien kesken, joten toivottavasti luokitteluja pystytään arvioimaan kriittisesti ja tekemään tarvittavat toimet kun asiasta on huomautettu monelta taholta, summaa Kiiveri. 

Miesten sarjan voittoon Ranskan Arhtur Bauchet jättäen taakseen toiseksi tulleen Kiiverin +9.11 sekunnin erolla kärkiajasta (1:28.03). Kolmanneksi Ruotsin Aron Lindström jääden +10.08 sekuntia kärjestä. 

Huomenna, lauantaina kilpaillaan toinen pujottelun osakilpailu. 

Myös suomalaisedustusta nähtiin naisten sarjassa kun kelkkalaskija Maija Laurilla starttasi pujottelun osakilpailuun, mutta ensimmäinen kilpailupäivä päättyi harmillisesti ulosajoon.

Tulokset, SL, SUI, Veysonnaz 

Turo Torvinen podiumille FIS-kilpailuissa Itävallan Reiteralmissa

Turo Torvinen on suurpujotellut tänään toiselle sijalle Itävallan Reiteralmissa käydyssä FIS-kilpailuissa (NJR).

– Toisella kierroksella sain tehtyä harjoituksissa vastaavan suorituksen ja tulos riitti toiselle sijalle. Täällä jatketkaan nyt kilpailuja seuraavat päivät. Myös Elian ja Marlon liittyvät seuraan kun Eurooppa Cup peruuntui Italian Folgariassa, summaa Torvinen. 

Reiteralmissa kilpailut jatkuvat FIS-kilpailuina toisella suurpujottelun osakilpailulla ja yhdellä pujottelun osakilpailulla. 

Italian Folgariassa oli tarkoitus kilpailla viikonloppuna suurpujottelun Eurooppa Cupin osakilpailuja, mutta tapahtuma peruuntui huonojen sääolosuhteiden vuoksi. 

Tulokset, GS, AUT, Reiteralm, NJR/FIS

KUVAT: oik. Santeri Kiiveri (C) Antti Rastivo & vas. Turo Torvinen (C) Ellinora Pelamo 

Artikkelia muokattu: