Sappee puolitti lumetusajan

#iloirtirinteestä
Uudistetun lumetusjärjestelmän ansiosta kaudella 2019–2020 Sappeella saadaan talvi käyntiin entistä nopeammin.
Uudistetun lumetusjärjestelmän ansiosta kaudella 2019–2020 Sappeella saadaan talvi käyntiin entistä nopeammin.

Lunta kaipaavia eteläisen Suomen laskettelijoita hemmotellaan. Sappee teki huomattavan investoinnin lumetusjärjestelmäänsä ja lupaa nyt lumettavansa puolet rinteistään jopa viikossa. Enää ei tarvita kuin pikkupakkanen ja alamäki-ilottelu voi alkaa Pälkäneellä.

Sappee investoi kaudelle 2019–2020 lumetusinfraansa yli 300 000 euroa. Uusi, huippunopea ja energiatehokas lumetuslinjasto syöksee lunta viiden hehtaarin alueelle.

Olosuhteiden ollessa otolliset saadaan Sappeen rinteistä puolet lumetettua viikossa. Se on puolet ripeämpi tahti kuin aiemmin.

”Nyt valmistuva lumetusinfra luo meille mahdollisuuden avata talvikausi laajemmalla rinnealueella kuin aiemmin. Haluamme olla kausikortin hankinnan arvoisia ja tarjota asiakkaillemme heti kauden alussa hyvät lasketteluolosuhteet. Kausikorttiasiakkaiden määrä on kasvanut viime vuosina tuhansilla”, kertoo Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen.

”Vaihtelevien sääolojen vuoksi lumetuksen aikaikkunat ovat käyneet entistä lyhyemmiksi. Lumetusinfrainvestoinnilla haluamme taata sen, että lumetuskalustoa on riittävästi talven tekemiseen”, Poukkanen jatkaa.

Uudella lumetuslinjastolla on 22 kiinteää hybriditykkiä. Tykit ovat 12 metriä korkeita. Linjastolla on pituutta lähes 800 metriä.

Hybriditykit valittiin niiden energiatehokkuuden vuoksi. Sappeen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen kertoo, että Sappeella on käytetty sertifioitua Ekoenergiaa vuodesta 2016 lähtien.

”Sähkön käytön osalta lumetuksen tuottamat hiilidioksidipäästöt ovat nolla”, toteaa Puurunen.

Pysy ajan tasalla alamäkimaailman tapahtumista, tilaa Ski.fi-uutiskirje!