Sappee 11.6.2024

Järvilehto jäi finaalista tuulisessa Calgaryn slopestylessä

Kuva: Henri Laakkonen
Calgaryssa laskettiin viimeinen maailmancupin kilpailu ennen MM-kisoja.

Kalle Järvilehto ei yltänyt jatkoon Kanadan Calgaryssa lasketussa slopestylen maailmancupin kilpailun karsinnoista. Järvilehto oli kilpailun ainut suomalaislaskija. Tuulinen sää vaikeutti laskemista huomattavasti, eikä Järvilehto pystynyt harmitustaan peittelemään:

– Ärsyttää tosi paljon, että itse tekee täysillä hommia ja kisajärjestäjä päättää vetää kisan läpi tällaisella säällä missä ei ole mitään järkeä kisaa vetää – ja vasta karsinnat menossa. Ei meillä laskijoilla ole niin väliä. Se on semmoista, Järvilehto kommentoi.

Järvilehto lähti hakemaan laskua, missä oli hyppyreistä backside 1260 ja switch backside 1260, mutta tuulenpuuskien vuoksi hän ei saanut laskuaan kasaan. Hän jäi karsintaryhmässään sijalle 15. Hänen karsintaryhmässä parhaat pisteet keräsi Kanadan Cameron Spalding ja ensimmäisessä ryhmässä Kanadan Darcy Sharpe.

– Päällimmäisenä valmentajan näkökulmasta jäi mieleen aika epätasaiset olosuhteet. Eilen treenipäivänä oli hyvä sää, ja Kalle laski tosi hyvin ja saikin kisalaskunkin vedettyä pari kertaa päälle. Tänään oli aamusta myös hyvää laskemista ja hyvä fiilis, mutta kisatreenien lopulla tuuli voimistui aika lailla, ja sitten joutuivat laskijat epävakaassa säässä hyppäämään. Kallelle ei ainakaan tuulirakoa tullut, että olisi se auttanut saamaan omaa parasta laskua päälle, valmentaja Anni Halonen kommentoi.

Seuraavaksi joukkue jatkaa Georgiaan maailmanmestaruuskisoihin, jotka alkavat 24.2. naisten slopestylen karsinnoilla.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.