Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Järvilehto viidenneksi Laax Openin slopestylessä

Kuva: Henri Laakkonen
Järvilehdolle uransa paras slopestyle-sijoitus.

Kalle Järvilehto on ottanut viidennen sijan Sveitsissä Laax Openin slopestylen maailmancup-kauden avauksessa. Sijoitus oli hänen tähän astisen uransa paras slopestylen puolella. Kisan voitti miehissä Kanadan Liam Brarley ja naisissa Yhdysvaltojen Julia Marino.

Runsas määrä yleisöä oli saapunut katsomaan, kuinka aurinkoisessa säässä laskijat laittoivat parastaan. Kovatasoisessa kilpailussa nähtiin paljon kaatumisia kovan yrityksen vuoksi, mutta Kalle Järvilehto onnistui hienosti saamaan molemmilla laskuillaan suunnittelemansa ranin päälle. Järvilehdon laskussa oli muun muassa hyppyreistä backside 1620 ja switch backside 1260, kaarihyppyristä caballerial tupla 900 sekä korkeasta kaiteesta juuri opittu uusi temppu, switch boardslide switch frontflip ulos. Ensimmäisellä laskulla jäi hieman siivottavaa, mutta toisella kaikki temput menivät äärimmäisen puhtaasti.

Järvilehto oli ilman muuta iloinen:

– Tosi fiiliksissä olen. Oli hieno sää ja hyvä laskea, eikä ollut mitään ongelmia kelin tai luiston kanssa. Meillä oli aamusta tunti aikaa kelkoilla vetää, joten ei tarvinnut stressata vaan pystyi rauhassa testaamaan temput. HYvällä fiiliksellä lähdin kisaan. Ekalla sain ranin päälle, mutta siinä jäi hieman siivoiltavaa. Toisella meni niin hyvin kuin olisi voinut toivoa. Olen superfiiliksissä siitä. Aina ennen on jäänyt Laaxista vähän nahkea fiilis, kun muutaman edellisen vuoden olen missannut ja sitä ennen tuli vähän loukkaantumisia. Nyt sai puhdistettua ilmaa Laaxista, niin tosi hyvällä fiiliksellä eteenpäin, Järvilehto kertoo.

Uuden reilitempun Järvilehto oli opetellut semifinaalien harjoituksissa, mutta huonomman sään vuoksi hän ei sitä vielä silloin tehnyt. Finaalissa se kuitenkin meni kummallakin laskulla loistavasti:

– Uudesta tempusta olen myös tosi fiiliksissä. Sain sen kuitenkin kisassa nyt tehtyä, niin se oli tosi siistiä. Nyt tästä jatkan viikon päästä Mammothille Yhdysvaltoihin seuraavaan maailmancupiin. Katsotaan jos lunta olisi Itävallassa, niin voisin käydä vähän kuvaamassa tässä välissä ja sitten Mammothille hyvällä fiiliksellä.

Laaxissa myös Telma Särkipajulta jäi hieno tulos talteen, kun hän oli kisassa yhdeksäs ja ensimmäinen finaalista tippunut. Rene Rinnekangas oli sijalla 26.

Maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Ruka, SkiOne ja Kuoma.

Miesten tulokset: https://medias2.fis-ski.com/pdf/2024/SB/6218/2024SB6218RLF.pdf
1. Liam Brearley CAN 89,93
2. Ryoma Kimata JPN 85,31
3. Cameron Spalding CAN 83,90

5. Kalle Järvilehto 76,06
26. Rene Rinnekangas 67,40

Naisten tulokset: https://medias2.fis-ski.com/pdf/2024/SB/6219/2024SB6219RLF.pdf
1.Julia Marino USA 83,08
2. Annika Morgan GER 80,75
3. Anna Gasser AUT 75,93

9. Telma Särkipaju 59,21