Sappee 20.6.2024

Kasurila – on mistä valita

Kuva: Samu Karvonen
Savon sydämessä Siilinjärvellä sijaitseva Kasurila on freestyle-laskijan unelma.

Kasurilassa on kymmenen rinnettä ja kuusi hissiä. Freestyle-laskijaa kiinnostavimmat ovat halfpipe, Kids Slopestyle, Freestyle Park ja ilmaisella mattohissillä olevat suorituspaikat. Kasurilassa on myös Werneri-seikkailureitti, joka kulkee läpi metsän ylhäältä alas asti.

Vuonna 2019 aloitettu yhteistyö Schneesternin kanssa on nostanut keskuksen parkit aivan uudelle tasolle, ja keskuksen parkkeja onkin viime vuosina käynyt rakentamassa parhaita parkkirakentajia maailmalta. Tälle kaudelle Kasurilan Kids Slopestylen ja Freestyle Parkin rakentamisesta vastasi Janis Delactis, jonka käsialaa olivat myös Bakurianin 2023 MM-kisojen slopestyle- ja big air -suorituspaikat.

Ilmaisen mattohissin alue on erinomainen paikka uusien temppujen opetteluun aloittelijoille ja myös kokeneemmille laskijoille. Alueella on viisi eritasoista suorituspaikkaa.

Kasurilan halfpipe on noin 200 metriä pitkä, ja sinne pääsee nopeasti ankkurihissillä. Paipin alussa kaari on matalampi, mutta se kasvaa paipin loppua kohden noin 4 metrin korkeuteen. Tällä kaudella Kasurilan paipissa kisattiin Suomen-mestaruuksista.

Kids Slopestyle on yksi suosituimmista suorituspaikoista Kasurilassa, koska sieltä löytyy sopivaa laskettavaa kaikille. Tänä talvena rinteeseen on suunniteltu entistä enemmän laskulinjoja.

Freestyle Park muodostuu seitsemästä osiosta, joissa on paljon erilaista laskettavaa. Parkki alkaa skate park -tyylisesti, mikä on Suomessa uutta. Viime kaudella Kasurilassa järjestettiin lumilautailun ja freeskin SM-kisat sekä tänä talvena QKLS Tourin kisa, ja parkki on toiminut kisoissa loistavasti.

Kysyimme QKLS Rookies -joukkueen jäseniltä, mitä he tykkäsivät Kasurilan parkeista.

Elias Hämäläinen: ”Kasurilan parkki oli mahtava. Paippi oli tosi hyvä: just sopivan kokoinen eikä liian lyhyt eikä pitkä. Parasta Kasurilassa on, että hissijonot ovat lyhyet, työntekijät ovat ystävällisiä ja parkit ovat monipuolisia. Siellä saa tosi paljon toistoja ja monta temppua tehtyä yhdellä kierroksella.”

Aarni Harju: ”Hyndät on hyvän muotoiset ja ländeihin on smooth tulla alas eikä täähdä melkein yhtään. Reilit on monipuolisia, ja sieltä löytyy myös muutama sellainenkin reili mitä muualta ei oikein löydy. Ne on kivoja.”

Muista myös: Eero&HP Tour
Kasurilassa 11.3. klo 12:00-13:00

Meet&Greet -tapahtuma, jossa lasketaan yhdessä Eero Ettalan ja HP Parviaisen kanssa ja pidetään hauskaa. Mattohissille rakennetaan tapahtumaa varten erikoissuorituspaikat eli kannattaa tulla laskemaan tai muuten seuramaan mitä mäessä tapahtuu.