Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Lumilautailun maailmancup jatkuu Steamboatista

Kuva: Henri Laakkonen
Yhdysvalloissa kilpaillaan kauden toinen ja myös viimeinen big airin maailmancupin kisa.

Suomalaisittain menestyksekäs big airin maailmancup jatkuu ennen itsenäisyyspäivää Steamboatista Yhdysvalloista. Kilpailu on kauden viimeinen big airin maailmancupin kisa ja samalla myös viimeinen big air -karsintakilpailu ennen olympialaisia.

Kilpailuun osallistuu Suomesta viime kisan finalistin Kalle Järvilehdon lisäksi Carola Niemelä ja Mikko Rehnberg. Varasijalla kilpailuun on edellisessä Churin maailmancupissa hopeaa ottanut Rene Rinnekangas.

Joukkue on tällä hetkellä harjoittelemassa Itävallassa mistä siirtyy suoraan Atlantin toiselle puolelle.

– Yhtä jännitysnäytelmää tämä on ollut. Ensin Stubain leiri Itävallassa uhkasi peruuntua lockdownin vuoksi, mutta ammattilaisurheilupykälän voimin olemme päässeet laskemaan. Jännityshän ei toki lopu vielä tähän. Steamboatissa on luvassa todella lämmintä keliä, joten toivomme, ettei liian kuumassa hypätä mutta ettei myöskään lumet lopu. Ihan selvillä vesillä ei senkään osalta olla, päävalmentaja Antti Koskinen harmittelee.

Laskijoilla on kuitekin lasku kulkenut, ja hyvällä edustuksella lähdetään seuraavaan kisaan:

– Carola on nostanut tasoaan tapahtuma tapahtumalta. Hän on tullut loukkaantumisesta kuntoutuneena kauteen, ja nyt täällä on jo huomattavasti isompiin hyppyreihin on päässyt sinuiksi. Churissa ei ihan onnistumista tullut, mutta Steamboatissa siihen on paremmat mahdollisuudet. Mikon osalta on kiva nähdä, miten kisoissa lähtee. Syksyn mittaan Mikko on väläytellyt hienosti leireillä. Mikko on tehnyt hyvin hommia, ja kiva päästä näkemään, miten tuottaa tulosta kisoissa. Kallella hieman viime vuotinen rustovaurio polvessa edelleen vaivaa, mutta fysioterapeuttien ja lääkärien yhteistyöllä se on saatu hallintaan. Täällä Kalle on joutunut toistaiseksi tunnustellen laskemaan. Kallehan on kisoissa syttyjä ja uskon, että siellä pystyy kaivamaan suoritteen itsestään.

Viime kisan hopeamitalisti Rene Rinnekangas on tällä hetkellä Steamboatissa varasijalla, mutta siihen on syynsä:

– Renellähän lasku kulkee todella mainiosti. Täällä meni uutta tempuua, jonka on vain kourallinen laskijoita aiemmin tehnyt. Rene on edelleen ensimmäisellä varasijalla siksi, että meillä on maailmancupiin miehissä kaksi varmaa paikkaa ja yhtä koitetaan rankingin kautta. Churissa yritettiin samaa, mutta silloin Rene jäi juuri ulkopuolelle, joten strategisesti siirsimme Mikon pois ja pidimme kisassa Kallen ja Renen, jotta saimme ranking-pisteitä. Siellähän Rene hyvällä suorituksella keräsi pisteitä niin, että pystyimme varmistamaan Steamboatiin Kallen ja Mikon. Enää ei ole niin kriittistä, että Rene saa big air -starttia. Mikko tarvitsee tässä kohtaa kisastarttia erittäin kipeästi, joten päätimme mennä näin, Koskinen avaa tilannetta.

Steamboatin karsinnat hypätään 2.12. torstaina ja finaalit 4.12. lauantaina. Finaali nähdään suorana Ylen kanavilla.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.