Levi 18.7.2024

Lumilautaliitto starttaa kotimaisen kisakauden Rukalla 12.-14.2.

Rukalla järjestetään 12.-14.2. kaksi lumilautakilpailua erikoisjärjestelyin: perjantaina ja lauantaina kansainvälisen World Rookie Tourin suomalainen osakilpailu QKLS Rookie Fest sekä sunnuntaina kansallisen kisakiertue QKLS Tourin slopestyle-kilpailu.

Toista kertaa Suomessa järjestettävä kansainvälisen nuorten kiertueen World Rookie Tourin osakilpailu lasketaan Rukalla ystävänpäivän viikonloppuna. Kilpailu on kauden ainut WRT:n kilpailu Pohjoismaissa. Koronaepidemiasta johtuen se järjestetään erityisjärjestelyin vain kotimaisille laskijoille.

QKLS Rookie Festillä kisaillaan rookie- ja grom-ikäluokassa slopestylessa. WRT-kisan lisäksi Rukalla järjestetään sunnuntaina 14.2. QKLS Tourin slopestyle –kilpailu, joka on avoinna kaikille ikäluokille. Rukan parkkiin muokataan monipuolinen rata, jossa riittää sopivasti haastetta kaikille ikäluokille. Lisätietoja tapahtumasta Lumilautaliiton sivuilta: https://www.ski.fi/lumilautaliitto/tapahtumat/qkls-rookie-fest/

Kaikki QKLS Rookie Festin rookie- ja grom-sarjojen mitalistit saavat osallistumisoikeuden World Rookie Tourin finaaliin Kapruniin Itävaltaan. Rookie-sarjan voittajat saavat lisäksi all inclusive -paketit Itävallan finaaliin. Muina palkintoina ovat mm. osallistumispaketteja Ruka Spring Campille, lahjakortteja Blue Tomatolle sekä tuotepalkintoja muun muassa Burtonilta ja maajoukkueen QKLS-brändiltä.

Kaikissa kilpailu- ja harrastustoimintaa koskevissa linjauksissaan Suomen Lumilautaliitto nojaa valtion hallituksen ja paikallisten terveysviranomaisten päätöksiin, rajoituksiin ja suosituksiin sekä Olympiakomitean yleisiin, kaikkia lajeja koskeviin suosituksiin. QKLS Tourin aiemmat kilpailut siirrettiin joulukuulta Laajiksesta ja tammikuun lopulta Iso-Syötteeltä maaliskuulle koronaepidemian takia. Pohjois-Pohjanmaan pysytellessä koronan kiihtymisvaiheessa aukeni mahdollisuus järjestää kauden ensimmäiset kisat poikkeusjärjestelyin. Kilpailun järjestämisestä tehtiin päätös yhteistyössä Rukan sekä järjestävän seuran Rukan Lumilautailijoiden kanssa. Kilpailun järjestämiseen on saatu lupa paikalliselta terveysviranomaiselta. Kilpailut järjestetään ilman yleisöä.

Tutustuthan alla oleviin materiaaleihin:

QKLS Rookie Festin viralliset kumppanit ovat Ruka, Blue Tomato Shop Helsinki, Burton ja Kuusamon kaupunki.

Ruka ja Lumilautaliitto ovat kulkeneet pitkän matkan yhdessä, ja tapahtumien tukemisen lisäksi Ruka on aikuisten maajoukkueen virallinen kumppani. Maajoukkue harjoittelee Rukan parkilla Suomessa ollessaan, ja Rukan pitkä kausi mahdollistaa laskemisen niin syysrinteissä kuin kevätauringon alla.

Blue Tomatolla on yli 30-vuotinen historia action sport -lajien parissa. Verkkokaupan lisäksi laaja valikoima on saatavissa nyt kivijalkakaupoista Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Burton jatkaa Lumilautaliiton pitkäaikaisena kumppanina. Burton on QKLS Tourin lisäksi Lumilautaliiton henkilökunnan virallinen vaatettaja ja mukana Kids on Boardissa.

Kuusamon kaupungissa toimii Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia, jonka tehtävänä on muun muassa kasvattaa nuoria kansainvälisiin tapahtumiin.