Sappee 13.7.2024

Rehnberg ja Rukajärvi Suomen-mestareiksi myös Blue Tomato Slopestylessä

fsa-qklsgames-ennirukajarvi.jpg
Big airin Suomen-mestarit Rehnberg ja Rukajärvi ottivat voiton myös slopestylestä.

Rukan aurinkoisessa kevätsäässä lasketussa QKLS Gamesin eli SM-kisojen Blue Tomato Slopestylessä nähtiin upeaa laskemista ja hienoa heittäytymistä. Rukan parkki oli saatu loistavaan kuntoon, joten laskijoiden oli helppo laittaa parastaan.

Suomen-mestareiksi kisassa kruunattiin avoimessa sarjassa big airin tapaan Enni Rukajärvi ja Mikko Rehnberg. Muut voittajat olivat rookies-sarjan Mitja Kauranen ja Maija Luurila, groms-sarjan Janni Joenväärä ja Ville Jukola sekä kids-sarjassa Casper Hahtonen ja Salla Åkerman.

Rehnbergin voiton salaisuus oli tänään omaperäiset linjat. Hän veti ylähyppyristä pienempään hyppyriin frontside 900 ja alemmasta pienemmästä isompaan switch backside 900. Kolmanneksi kisassa tullutta Juho Lainetta Rehnberg myös hehkuttaa:

– Jälleen kerran Juho Laine viihdytti: sellainen äijä jolta ei koskaan voi tietää mitä sieltä tulee. Tosi hyvin muutkin laskivat täysiä. Vaikka oli tosi pehmeä nokka, niin tosi hyvin kaikki veti. Fiiliksissä omasta ranista. Tykkään aina, kun muut tekevät erikoisratkaisuja ja koitin itse tehdä niin kun täällä on siihen mahdollisuus. Hypin vähän ristiin rastiin näitä hyppyreitä. Tänään se toimi. Ja kiva fiilis, että sain viimeiselle laskulle voittolaskun, niin piti metukkaa koittaa. Piru vie liian vähän treeniä takana sen osalta, niin ei hirmu hyvin onnistunut. Sitten piti improvisoida, niin ekaa kertaa tein tällä kaudella tupla etuperinvoltin. Kädet vieläkin vähän tärisee. Vähän oli kyllä kuitenkin huono metukka – pakko myöntää, Mikko Rehnberg kertoo.

Naisissa voitosta kamppailtiin myös tiukasti, kun nuorten MM-pronssimitalisti Telma Särkipaju jäi vain reilun pisteen päähän Enni Rukajärvestä:

– Hieno fiilis ja hieno päivä. Kovaa laskemista ja kunnon kisameininkiä. Tiukkaa teki voittaa ja oli siistiä päästä koittamaan pahempia temppuja. Kyllä kovia nuorempia on tulossa, että voin tästä kohta väistyä, mutta en ihan vielä. Vähän kuitenkin harmitti, etten ihan sitä laskua saanut mitä ajattelin, Enni Rukajärvi kommentoi.

QKLS Gamesissa on sunnuntaina vielä vuorossa modified halfpipe. Kisa lasketaan tapahtumaa varten muokatussa Rukan superpipessä.

Tulokset: https://liveheats.com/events/4095

Kuvia vapaaseen toimitukselliseen käyttöön (kuvat: Samu Karvonen): https://fsa.kuvat.fi/kuvat/QKLS+GAMES+2021/Blue+Tomato+Slopestyle/

QKLS Gamesin viralliset kumppanit ovat Ruka, Kuoma, Urheilu Mehiläinen, Blue Tomato, Burton Snowboards ja JedX Medcare.