Sappee 20.6.2024

Rehnberg ja Wuorivirta big airin Suomen-mestareiksi

Mikko Rehnberg / Kuva: Henri Laakkonen
Iltakisa avasi Rukan QKLS Gamesin.

Rukalla aloitettiin lumilautailun Suomen-mestaruuskilpailut eli QKLS Games perjantaina big airin iltakisalla. Upeissa olosuhteissa laskettu kisa yltyi todella kovatasoiseksi, kun laskijat puskivat toinen toistaan kovempiin suorituksiin.

Voittoon kisassa laskivat avoimessa sarjassa Mikko Rehnberg ja Karoliina Wuorivirta, rookieissa Sami Vasarainen ja Emmi Hyväri, gromeissa Renee Aalto ja Dennis Larkiala sekä kidseissä Niilas Posio ja Eedla Höglund. Osallistujia kisassa oli kaiken kaikkiaan lähes 80.

– Hyvä fiilis eilisestä. Sain loppupeleissä tehtyä ne temput mitä lähdin hakemaan. Iltakisana kun laskettiin, niin se teki kisasta erilaisen mihin on tottunut, mutta oli silti siistiä. Meillä oli varmasti päivän paras näkyvyys, kun päästiin pimeällä valoilla hyppimään. Jengi laittoi hyvin temppuja päälle: meillä taisi avoimessa sarjassa lähes kaikki pysyä kaksi hyppyä pystyssä. Tosi kova taso, ja ei muuta kuin tänään uutta yritystä, Mikko Rehnberg kommentoi. Hänen temppunsa olivat frontside 1080 etukantilta ja switch backside 1260. Toiseksi miehissä tuli niukasti Kalle Järvilehto ja kolmanneksi nuorten maajoukkueen Erik Jurmu.

Naisissa voiton ottanut Karoliina Wuorivirta oli voitostaan iloinen:

– Aivan älytön fiilis oli laskea. Pikkasen kämpiltä lähtiessä keli mietitytti, mutta onneksi se ei lopulta menoa haitannut. Oli tosi nättiä päästä tekemään sitä omaa parasta. Lasku sujui ja ennen kaikkea tuntui hyvältä.

Wuorivirran voittohypyt olivat frontside 720 ja backside 360. Hopeaa naisissa otti Carola Niemelä ja pronssia Enni Saarela.

QKLS Games jatkuu tänään slopestylen karsinnoilla, ja finaali lasketaan huomenna.

Lisätietoja kisasta: https://www.ski.fi/ruka-qkls-games/

Big airin tulokset: https://liveheats.com/events/79880

QKLS Gamesin viralliset kumppanit ovat Ruka, Urheilu Mehiläinen, Kuoma, Blue Tomato ja Burton.