Sappee 20.6.2024

Rukajärvi ja Rinnekangas finaaliin slopestylen maailmancupissa

fsa-ennirukajarvi.jpg Kuva: Rami Hanafi
Aspenissa jatketaan kisaamista maailmancupilla.

Aspenissa Coloradossa kisat eivät suinkaan loppuneet maailmanmestaruuskisoihin, vaan olympiakarsinnat jatkuvat slopestylen maailmancupilla. Niissä Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas jatkavat huomiseen finaaliin Mikko Rehnbergin tippuessa jatkosta.

Ensin miehet laskivat karsinnat kahdessa ryhmässä. Ensimmäisessä ryhmässä laskenut Mikko Rehnberg kaatui ensimmäisen laskunsa, mutta toisen hän sai hienosti pystyyn. Pisteet eivät kuitenkaan riittäneet jatkoon. Hän jäi karsinaryhmän sijalle 13 ja kokonaissijoitus 25. Hänen ryhmänsä parhaat pisteet keräsi yhdysvaltalainen Red Gerard.

Toisessa karsintaryhmässä Rene Rinnekangas aloitti vahvasti keräten heti ensimmäisellä laskulla upeat pisteet. Toisella kierroksella vain juuri slopestylessä MM-kultaa voittanut Marcus Kleveland nousi hänen ohitseen.

– Taas yksi karsintapäivä alla, ja hieno päivä kaiken kaikkiaan. Aurinko paistaa ja lämmin on kuin Suomen kesä. Ensimmäinen lasku natsasi hyvin. Vähän vaihdoin reilejä verrattuna MM-finaaliin – niihin olen tyytyväinen. Trikit hyndistä olivat vähän helpotetumpia: switch tupla backside rodeo, backside 1260 ja caballerial 1440, joka meni isosti. Siitä ja reileistä varmasti tuomarit tykkäsivät, kun sain aika kovat pisteet. Mikolla oli myös todella hyvä toinen rani ja olisi voinut saada enemmän pisteitä, mutta hieno päivä kaiken kaikkiaan, Rinnekangas kommentoi.

Naisissa Enni Rukajärvi teki heti kärkeen hyvän laskun Rinnekankaan tapaan ja otti tukevan otteen finaalipaikasta. Kisan edetessä kuitenkin useampi laskija onnistui, ja kun Rukajärvi ei toisella laskulla onnistunut, sai tulosta jännittää loppuun saakka. Lopulta kuitenkin seitsemäs sija riitti hienosti finaaliin, kun kahdeksan parasta pääsi jatkoon. Naisten karsinnat voitti Japanin Kokomo Murase.

– Fiilis kyllä, että pääsin finaaliin. Ekalla varmisteltiin, kun tiesin, että smuutisti pitää vetää. Halusin puhtaan laskun alle ja tokalla koittaa pahempaa. Onneksi riitti tänään tuo rani ja huomenna pistetään täysiä. On hahmoteltu tuohon vähän pahempia hyndätemppuja ja tänään vedin caballerial 1080:n harjoituksen vuoksi toisella ranilla. Hieno päivä ja hyvä keli, ja hienoa että muutkin laskivat hyvin, Rukajärvi kertoo.

Päävalmentaja Antti Koskinen on erittäin tyytyväinen laskijoiden suorituksiin:

– Olipahan hieno päivä. Kaksi kolmesta finaaliin, eli aivan loistavasti meni. Erityisesti loistavaa oli, että kaikki saivat ranin päälle – Mikko mukaan lukien. Kovassa paikassa onnistui, kun ensimmäisellä kaatui. Toisella pystyi kaivamaan ranin pirttiin ja hyvät pisteet siitä, vaikkei jatkopaikka tänään irronnutkaan. Ennin kanssa taktiikka oli vanha ekalla varma ja tokalla täysiä -tyyppinen. Toisella laskulla reileissä tuli alussa lipsahdus, mutta hienosti veti täysillä loppuun saakka ja caballerial 1080 tuli upeasti pystyyn. Hienoa nähdä, että 1080 tulee sieltä kohdilleen ja esiintymistiheys alkaa kasvamaan. Renellä oli miksattu reililinja ja hyvät setit hyndistä, niin erinomainen lopputulos. Jotenkin koitetaan nyt saada tästä palautuminen käyntiin ja hyvillä mielillä huomista kohti.

Slopestylen finaali lasketaan Aspenissa lauantaina. Kisa on nähtävissä suorana Yle Areenasta klo 20.55 alkaen.

Tulokset, miehet: https://medias2.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6481/2021SB6481RLQ.pdf

1.Red Gerard USA 90,00

1.Marcus Kleveland NOR 94,00

2.Maxx Parrot CAN 85,75

2.Rene Rinnekangas 89,50

25.Mikko Rehnberg 71,75

Tulokset, naiset: https://medias3.fis-ski.com/pdf/2021/SB/6482/2021SB6482RLQ.pdf

1.Kokomo Murase JPN 84,38

2.Julia Marino USA 81,20

3.Hailey Langland USA 79,76

7.Enni Rukajärvi 70,08

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.