Sappee 11.6.2024

Särkipaju ja Järvilehto slopestylen Suomen-mestareiksi Kasurilassa

Kuva: Samu Karvonen
QKLS Games jatkui upeassa auringonpaisteessa lasketulla slopestylellä.

Vesisateisen slopestylen karsintapäivän perään kisaajia ja katsojia hellittiin upealla auringonpaisteella, jonka alla laskettiin Kasurilassa slopestylen Suomen-mestaruuksista QKLS Gameseissa. Kasurilan upealla radalla nähtiin todella kovaa laskemista, kun laskijat laittoivat parastaan. Lähes joka sarjassa nähtiin tuplia, ja kids-sarjassakin useat laskijat hyppivät isommista hyppyreistä.

Avoimessa sarjassa kisa oli todella tiukka niin miehissä kuin naisissakin. Lopulta voiton miehissä otti Kalle Järvilehto ja naisissa avoimen sarjan ensimmäisen SM-kullan ottanut Telma Särkipaju. Hopealle tulivat Mitja Kauranen ja Carola Niemelä sekä pronssille Roope Tonteri ja Eveliina Taka.

Järvilehto oli kisasta tyytyväinen, vaikka joutuikin jo hieman taktikoimaan:

– Fiilis on oikein hyvä. Oli tosi kiva laskea. Rata oli tosi hyvässä kunnossa ja kaikkina päivinä siinä on ollut hyvä flow. Ei ole siitä kiinni, että olisi huonosti rakennettu tai liian pientä tai isoa. Itseltänihän sitä aina parannettavaa löytyy. Olisin halunnut tehdä vähän muita juttuja, mutta piti ottaa semmoinen turvallinen valinta tänään. Ekalla lähdin testaamaan switch backside rodeota, mutta sillä ei kannattanut tänään lähteä liikkeelle. Otettiin sitten tokalla vähän helpommalla. Hyppyreistä tein caballerial tupla underflipin ja backside 1260:n. Kyllähän se täällä sai ihan kisata. Moni osasi vetää noista hyndistä ihan maksimit, niin tasohan oli tosi kova – onhan täällä myös maailmanmestarikin paikalla. Kyllähän silloin taso on korkea. Huomenna vielä halfpipeen mukaan – se on pääpäivä, Järvilehto kommentoi.

Naisissa voiton ottanut Telma Särkipaju oli arvatenkin ensimmäisestä avoimen sarjan SM-kullasta iloinen:

– Aika hienolta se tuntuu. Tämmöistä ei vielä ollut takataskussa, niin löytyy sekin. Tiukka skaba oli tänään, ja hyvä niin. Oli sairaan kiva laskea, eikä tuntunut mitenkään hirveän haastavalta. Ei tuntunut mitenkään hirveän haastavalta. Pystyin tekemään semmoisia omia varmoja perustemppuja hyvällä tatsilla, Särkipaju kertoo.

Big airissa Särkipaju ei saanut aivan pystyyn caballerila tupla underflipiä, jonka hän näin olisi ensimmäisenä suomalaisena naisena kisassa tehnyt päälle. Se jäi hieman Särkipajua kaivelemaan:

– Olisihan se ollut siistiä ländätä ekaa kertaa siinä kisassa, mutta sanotaan näin, että se on tuloillaan. Ihan näinä lähipäivinä tulee. Huomenna vielä halfpipe, ja sitten kisakausi on purkissa ja lähden Rukalle setittämään. Toivottavasti luvassa olisi paljon hyvää keliä, pääsisi opettelemaan uusia temppuja, laskemaan kavereiden kanssa ja pitämään hauskaa.

Muut voittajat olivat kids-sarjassa Aurelia Kaila ja Ukko Raatikainen, gromeissa Ville Jukola ja Vuokko Hyvärinen sekä rookieissa Saana Korhonen ja Aapeli Kumpulainen. QKLS Games päättyy huomenna halfpipen Suomen-mestaruuskilpailuihin.

Tulokset: https://liveheats.com/events/6469

QKLS Gamesin viralliset kumppanit ovat Kasurila, Urheilu Mehiläinen, Kuoma, Blue Tomato, Burton ja Siilinjärvi.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.