Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Särkipaju nuorten MM-slopestylen kymmenes

Kuva: Simo Vilhunen
Telma Särkipaju jäi finaalin viimeiseksi.

Seinäjokinen, tällä kaudella aikuisten maajoukkueeseen noussut Telma Särkipaju ei saanut Leysinissä nuorten maailmanmestaruuskisojen slopestylen finaalissa laskuaan pystyyn. Hän kaatui molemmissa laskuissaan viimeisen hyppyrin frontside 720:n jääden finaalissa viimeiseksi. Muut kisan suomalaiset, nuorten maajoukkueen Ville Jukola ja Elias Hämäläinen karsiutuivat jatkosta. Jukola oli 19. ja Hämäläinen 37.

– Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Aamulla oli vähän hankalat treenit, enkä saanut ländättyä yhtään rania. Oli vähän nuutunut olo. Kisaan sain kuitenkin tsempattua ja oli hyvä fiilis ja keli, mutta vauhtien kanssa oli vähän vaikeuksia. Aamulla rata oli jäinen ja tosi nopea, ja kisassa muuttui loskaiseksi. Ekalla laskulla en saanut vauhtia vikaan hyppyriin ja tokalla meni liian pitkäksi. Oli myös pieni myötätuuli, joka saattoi vaikuttaa vauhteihin. Vähän pettynyt olen, mutta silti iloinen siitä, että sain tehtyä suunnitellut jutut reileihin. Varsinkin caballerial 270 oli siistiä tehdä kisassa, Särkipaju kommentoi.

Naisissa kisan voitti Japanin Yura Murase ja miehissä Kanadan Cameron Spalding. Nuorten MM-kisat jatkuvat big airilla, jonka finaali lasketaan sunnuntaina.

Tulokset, naiset: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=18972
1. Yura Murase JPN
2. Mia Brookes GBR
3. Chihiro Edamatsu JPN

10.Telma Särkipaju

Tulokset, miehet: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=18973
1. Cameron Spalding CAN
2. Cambell Melville Ives NZL
3. Fynn Bullock-Womble USA

19. Ville Jukola
37. Elias Hämäläinen

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Nuorten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, SkiOne.fi ja Urheilu Mehiläinen.