Pyhä 17.4.2024

Slopestylen SM-mitalit jaettiin Rukalla upeassa säässä – Järvilehto ja Wuorivirta avoimen sarjan mestareiksi

Kalle Järvilehto / Kuva: Samu Karvonen
Kovatasoinen slopestyle-finaali päätti SM-kilpailut.

Rukalla laskettiin sunnuntaina QKLS Gamesin eli lumilautailun SM-kisojen slopestylen finaali. Kisa käytiin pienessä tuulessa mutta aurinkoisessa säässä. Olosuhteet olivat loistavat ja laskijat pääsivät laittamaan parastaan.

Voittajiksi laskivat avoimessa sarjassa big airin hopeamitalisti Kalle Järvilehto ja big airin kultamitalisti Karoliina Wuorivirta, rookieissa Vuokko Hyvärinen ja Luukas Lehtinen, gromeissa Janni Joenväärä ja Dennis Larkiala sekä kidseissä Aurelia Kaila ja Niilas Posio.

Miesten kilpailu oli kolmen kauppa. Nuorten maajoukkueen Erik Jurmu haastoi tiukasti aikuisten joukkueen Kalle Järvilehdon ja Mikko Rehnbergin, mutta lopulta Järvilehdon toinen lasku sai korkeimmat pisteet. Järvilehdon voittolaskussa oli hyppyreistä backside 1260 ja switch backside 1260.

– Tänä aamuna vähän mietitytti keli, mutta tosi hyvä kisa saatiin kuitenkin pidettyä. Pientä tuulta oli, mutta se ei haitannut laskemista. Parkki oli ihan mintissä ja oli hauska hyppiä. Kovat karkelot saatiin aikaiseksi ja oli siistiä, että sain hyvän ranin aikaiseksi. Meni putkeen tämä: kiva saada lopettaa Rukalla kisakausi hyvään fiilikseen, Järvilehto kommentoi.

Naisissa voiton otti big airin tapaan Karoliina Wuorivirta, joka laski koko SM-kisojen ajan todella varmasti. Toiseksi kisassa tuli pitkästä aikaa kisakentillä nähty, entinen maajoukkuelaskija Iina Puhakka ja kolmanneksi Carola Niemelä. Wuorivirran voittoranissa hypyt olivat caballerial 540 ja frontside 720.

– Himmee fiilis. Tuntuu mahtavalta, että pienen telakalla olon jälkeen yltää tämmöiseenkin. Ollut mahtava viikonloppu ja jengi on ollut aivan tulessa. Tämä oli hienoa! Lake Placidin talviuniversiadeissa tammikuussa Suomea edustanut ja siellä loukkaantunut Wuorivirta kommentoi.

Lumilautaliiton kisakausi jatkuu vielä 14.-15.4. Tahkolla QKLS Rallylla eli banked slalomin SM-kisoilla. Niistä lisätietoja: https://www.ski.fi/tahko-qkls-rally/

QKLS Gamesin viralliset kumppanit ovat Ruka, Urheilu Mehiläinen, Kuoma, Blue Tomato ja Burton.