Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Suomelle kolme mitalia ja parhaan joukkueen titteli World Rookie Tourilta Livignosta

Ville Jukola Kuva: Samu Karvonen
Suomen joukkue otti kultaa sekä kaksi pronssia ja palkittiin parhaana joukkueena.

Livingossa Italiassa kansainvälisen nuorten kilpailukiertue World Rookie Tourin kisasta Suomen joukkue otti jättipotin. Rookie-sarjassa voittoon laski espoolainen Ville Jukola ja pronssille Erik Jurmu Nokialta sekä gromeissa pronssille oululainen Pyry Posio. Suomen joukkue palkittiin myös parhaana joukkueena.

Kisa laskettiin heikon sään vuoksi typistetysti. Gromeissa edellisen päivän tulokset jäivät lopullisiksi, ja rookieissa päätettiin laskea suoraan finaalit. Kelin entisestään huonontuessa puolessavälissä toista kierrosta päätettiin se keskeyttää ja jättää vain ensimmäisen kierroksen tulokset voimaan. Harmillisesti Ville Jukola ehti kuitenkin laskea toisen laskunsa ja satutti siinä nilkkaansa.

Seuraavaksi joukkue jatkaa Euroopan nuorten olympiafestivaaleille eli EYOF:n, joka myös lasketaan Italiassa. Jukolan kohdalta se kisa jää välistä, ja näin Suomen joukkue siellä on Erik Jurmu ja Jukolaa paikkaava Ransu Rutonen.

Ville Jukola:
– Kisat meni hyvin, koska voitin. Kisapäivänä oli haastava keli, mutta sain ländättyä ranin. Toisella ranilla tulin vikaan reiliin liian koaa ja vedin liian pitkälle. Mursin nilkkani, niin ottaa kyllä päähän, kun en pääse EYOF:n tästä johtuen.

Erik Jurmu:
– Parkki oli mukava. Tykkäsin hyndistä ja reileistä. Aika isot setit oli omaan makuun. Itse kisassa keli oli aika huono, eikä ollut mahdollista tehdä sitä rania mitä suunnittelin. Tein sitten caballerial 1080:n ja switch backside 720:n. Kävi tuuria kun sain vauhtia toiseen hyndään: monella oli siinä haasteita. Ihan tyytyväinen olin omaan suoritukseeni olosuhteisiin nähden. Seuraavaksi EYOF:n ja sinne mennään ihan hyvillä fiiliksillä.

Pyry Posio:
– Kisa oli mukava ja myös minun ensimmäinen kisa Keski-Euroopassa. Kisassa tein cab 9 ja bs 7. Kisan jälkeen oli mukavat fiilikset, kun ländäsin ranit ja sain pronssimitalin. Oli kiva kun täällä oli hyvät hyndät.

Valmentaja Saku Tiilikainen:
– Keli asetti haasteita sekä laskijoille että kisan järjestäjille. Niiltä osin vähän erikoinen kisa. Gromeissa karsintojen tulokset jäivät voimaan, mutta siellä Pyry laski hienosti. Dennis (Larkiala) harmillisesti loukkasi jalkaansa kisatreeneissä, eikä pystynyt laskemaan kisassa. Rookieissa päätettiin, että lasketaan suoraan finaalit ja sekin vedettiin lopulta yhden ranin taktiikalla. Ville ja Erik ländäsivät raninsa, mutta Ransu (Rutonen) ei harmillisesti saanut pystyyn ekaa raniaan. Jukolan laskussa olo switch backside 1260 ja backside 720. Todella hyvää laskemista, vaikka oli raaka keli. Harmi oli myös Villen loukkaantuminen.

Tulokset: https://www.liveheats.com/events/86804/divisions/196360

Nuorten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, SkiOne ja Urheilu Mehiläinen.