Sappee 20.6.2024

Suur-Hamari suvereeniin voittoon Pyhän toisessa kisassa

Kuva: Simo Vilhunen
Eilisen pettymyksen perään toisena maailmancup-päivänä saatiin jättipotti.

Matti Suur-Hamari on voittanut Pyhällä paracrossin maailmancup-avauksen toisen kisan. Hän otti voiton suvereenisti kotiin voittaen niin aikalaskut kuin jokaisen finaalilaskunkin. Kisassa toiseksi tuli eilisen kisan ykkönen, Matin joukkuekaveri Ben Tudhope Australiasta.

Karsinnoissa Suur-Hamari otti nopeimman ajan eilisen tapaan – tänään aika oli 47,43. Siitä eteenpäin kisa oli voittoa toisen perään.

– Tänäänhän meni oikein hyvin. Kuten eilenkin sain aikalaskuissa naulattua hyvin pohjat, ja linjathan on tiedossa kun tuossa radalla on varmaan 2000 kierrosta vedetty vuosien varrella. Haukkalan Juha sai keitokset kohdilleen laudan luistoon, niin ei tarvinnut kuin ottaa virheet pois ja vetää rennosti. Aika helposti voitto tänään tuli, ja hyvä fiilis oli laskea. Tuossa mietin, että tekemättömyys ja kisojen vähyys näkyi eilisessä, mutta nyt saatiin taas kone käyntiin ja rutiini päälle. Pienet virheet pois, niin hyvä tästä tulee. Hieno olla taas täällä Pyhällä ja hienoa saada tällainen onnistuminen tähän. Nyt pakataan laukut ja lähdetään kohti Denveriä ja Dew Touria, Suur-Hamari kommentoi.

Suur-Hamarin valmentaja Pär Sundqvist oli Matin voitosta tyytyväinen:

– Tänään Matilta oli varmaa työskentelyä treeneistä lähtien. Kaaviolaskuissa laskeminen oli varmaa ja rutiini näkyi. Finaalissa hän sai koko viikon parhaan startin, joten sillä on melkoisen hyvä aloittaa kisakausi. Eilisen kaatumisen jälkeen hän sai tänään uuden mahdollisuuden ja voitti kisan. Loistava meininki

Matti Sairanen oli omassa sarjassaan eilisen tapaan sijalla 13.

Suur-Hamarin kausi jatkuu ensi viikolla kutsukisa Dew Tourilla, minne myös Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi ovat saaneet kutsun.

Aikuisten maajoukkueen viralliset kumppanit ovat Kuoma, Ruka ja Urheilu Mehiläinen.

Tulokset, miehet lievempi alaraajavamma: https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/SB7N21SB/id/8461
1. Matti Suur-Hamari
2. Ben Tudhope AUS
3. Evan Strong USA

Tulokset, naiset: https://db.ipc-services.org/sdms/calendar/competition/open-file/csp/SB7N21SB/id/8464