Vihti Ski Center 28.3.2024

Taka ja Rehnberg finaaliin kauden viimeisessä maailmancupin kisassa

Eveliina Taka Kuva: Henri Laakkonen
Eveliina Taka ja Mikko Rehnberg nähdään slopestylessä sunnuntaina.

Sveitsin Silvaplanassa perjantaina lasketuista slopestylen maailmancupin karsinnoista peräti kaksi suomalaista jatkaa sunnuntain finaaliin, kun sekä Eveliina Taka että Mikko Rehnberg selvittivät tiensä jatkoon. Kisan kolmas suomalainen Kalle Järvilehto jäi karsintoihin.

Kisa laskettiin monipuolisella radalla, missä oli hyppyreiden ja kaiteiden lisäksi myös kaaria, joita harvemmin slopestyle-kisoissa nähdään. Miesten karsinnat laskettiin ensin, missä molemmat suomalaiset olivat samassa karsintaryhmässä. Sekä Rehnberg että Järvilehto kaatuivat ensimmäiset laskunsa, mutta onnistuivat laskuissaan toisella kierroksella. Rehnbergin pisteet riittivät kahdeksanteen sijaan, ja kun muita ei enää ohi mennyt, pääsi hän karsintaryhmän viimeisenä finaaliin. Järvilehdon pisteet riittivät ryhmän 17. sijalle. Hän oli lopputuloksissa 31.

– Ekalla laskulla haettiin taas vähän tatsia mahalaskulla, mutta tokalla sain sen päälle mitä lähdettiin hakemaan, niin hyvä fiilis tässä tietenkin. Jätetään salaisuudeksi, mitä finaalissa lähdetään hakemaan, mutta jotain voisi vielä koittaa upgreidata. Aika rimaa hipoen päästiin jatkoon, että 18 laskijaa oli vielä tulematta mun laskun jälkeen, että hetken sai jännittää. Sieltä kun just ja just päästiin, niin pitää upgreidata finaaliin, Rehnberg kertoo.

Naisissa Eveliina Taka osallistui Sveitsissä uransa toiseen maailmancupin kilpailuun, mutta laski vakuuttavasti alusta loppuun saakka. Jo ensimmäinen lasku riitti yhdeksännelle sijalle ja vajaan pisteen päähän finaalista, mutta kun toisella laskullaan hän sai tehtyä temput sulavammin ja vaihdettua frontside 360:n 720:een oli tuloksena karsintojen seitsemäs sija ja selvä jatkopaikka.

– Ihan uskomaton fiilis. Ei ole vielä uponnut tieto kalloon. Ihan sairaan siistiä, että pystyin ländäämään kaksi rania karsinnoissa ja upgreidaamaan toisella ranilla. Kyllä tuolta ässiä hihasta vielä finaaliin löytyy, että finaalissa nähdään sitten, mitä sieltä lähtee tulemaan, Taka kommentoi.

Karsintojen parhaat pisteet miehissä keräsi Ruotsin Sven Thorgren ja naisissa Kokomo Murase Japanista. Sunnuntain finaali on nähtävissä Yle Areenasta suorana klo 12.55 alkaen.