Nuuksio Bike Park 15.5.2024

TD-koulutusta tarjolla

Kaikille kiinnostuneille ilmaista TD-koulutusta etänä.

Lumilautaliitto ja Ski Sport Finland yhteistyössä tarjoavat 22.3. TD-koulutusta, johon voi osallistua missä ikinä oletkaan. Koulutus on maksutonta eikä aiempaa koulutusta tarvita.

Tapahtuman kouluttajana on FIS:n virallinen TD-kouluttaja Jyrki Säämänen. Koulutusta suositellaan kaikille kilpailuita järjestäville ja myös kilpailijoille: siinä käydään läpi teknisen asiantuntijan toimenkuvan oppimisen kautta toimenpiteitä, joita tulee kilpailuita järjestäessä ottaa huomioon. Koulutuksen jälkeen voi osallistua FIS:n järjestämälle TD-kurssille, joka järjestetään seuraavan kerran syksyllä online-kurssina englanniksi. Sen kautta voi saada pätevyyden aina maailmancup-kisojen TD-toimijaksi saakka.

TD eli technical delegate on FIS:n määrittelemä henkilö, joka vastaa sääntöjen mukaisesta toiminnasta kilpailuiden järjestämisen aikana. Kilpailutapahtumissa TD huolehtii ennen kaikkea turvallisuusasioista ja sääntöjen noudattamisesta sekä toimii yhtenä jäsenenä kilpailuiden juryssä. Jokaisessa FIS:n alaisessa kilpailussa tulisi olla paikalla koulutettu TD, joita tämän koulutuksen kautta pyritään Suomeen saamaan lisää.

Ilmoittautumiset: jussi-pekka.kinnunen@fsa.fi

Lisätietoja:
huippu-urheilujohtaja Jussi-Pekka Kinnunen, email. jussi-pekka.kinnunen@fsa.fi / puh. 050 557 7321

TD-koulutuksen ohjelma
Aika: 22.3. klo 18-20
Paikka: Zoom
 
Avaus (Jyrki Säämänen & Jussa Kinnunen)
FIS-tasolla Freestyle ja Lumilautailu yhdistyneet samaan organisaatioon (Jyrki)
TD-toiminnan perusteet (Jyrki)
FIS-pistekisojen vaatimukset (Jyrki)
FIS-säännöt yms. – mistä löytyvät (Jyrki)
TD-lisenssipolku (Jyrki)
Vapaa keskustelu: Kotimaisen TD-toiminnan aktiivisuuden nosto
Yhteenveto ja lopetus (Jyrki ja Jussa)