Sappee 11.6.2024

Suomi on alamäessä – ja upeassa yhteistyössä!

Kaikki suomalaisista alamäistä löytyy nyt osoitteesta Ski.fi. Kaikki suomalaisista alamäistä löytyy nyt osoitteesta Ski.fi.
Laskettelukausi 2020–21 on tarjonnut suomalaisille alamäen ystäville hienoja hetkiä. Nyt on kerrottavana yksi ilouutinen lisää: Ski.fi yhdistää suomalaisen alamäen, kun sivustolta löytyy Lumilautaliiton ja Ski Sport Finlandin sisällöt.

Kaikki suomalaisesta alamäestä kertovat uutiset ja infot löytyvät nyt yhdestä paikasta, kun Lumilautaliiton ja Ski Sport Finlandin sivustot yhdistyvät Ski.fi-sivustoon. Jo aikaisemmin sivustolta on löytynyt Finlav – Suomen lumiturvallisuuskoulutus sekä Telemark Suomi Finland.

Laskettelijan ja lautailijan tarvitsee muistaa vain yksi osoite, niin pääsee lajiliittojen ja hiihtokeskusten sisältöjen lisäksi lukemaan lumiturvallisuuskoulutuksesta, telemarkista ja bike parkeista.

Alamäkikansa toimii yhteistyössä

”Yhteistyö rinnelajien toimijoiden kesken rinteessä ja sen ulkopuolella on hieno ja luonnollinen juttu. Yhteinen verkkosivu mahdollistaa harrastajille ja lajeista kiinnostuneille ennennäkemättömän paljon sisältöä ja meille mahdollisuuden tavoittaa uusia harrastajia”, kertoo Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi.

Lumilautaliiton, Ski Sport Finlandin ja Suomen hiihtokeskusyhdistyksen yhteistyö on lisääntynyt ja tiivistynyt merkittävästi viime vuosina. Organisaatioilla on yhteinen tavoite: saada suomalaiset alamäkeen!

”Meille kaikille on tärkeää, että ihmiset löytävät laskemisen pariin ja pysyvät lajien parissa kaikissa ikävaiheissa. Jokaisella meistä on oma roolimme suomalaisessa laskukulttuurissa ja yhdessä vaikutamme siihen, että lajit voi Suomessa hyvin. Hyviä asioita järjestöjen välisellä yhteistyöllä on saatu jo aikaiseksi, ja yhteisillä nettisivuilla palvelemme laskulajeja vielä entistä paremmin. Tieto löytyy samasta paikasta, olitpa sitten kiinnostunut mistä löytyy lähin parkki tai miten liityn oman alueen seuraan”, Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Tiina Lindström avaa yhteistyön taustoja.

Ski.fi on alamäen puolella

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n (SHKY) julkaisema Ski.fi on jo vuosia tarjonnut ajankohtaista tietoa hiihtokeskusten rinne- ja aukiolotilanteista. Sivusto opastaa, neuvoo ja inspiroi laskettelijoita ja lautailijoita rakkaassa harrastuksessa julkaisemalla viihdyttävää ja asiantuntevaa sisältöä.

”Yhteistyö lajiliittojen ja muiden organisaatioiden kanssa palvelee etenkin suomalaista laskettelijaa ja lumilautailijaa. Nyt kaikki tieto löytyy helposti samasta paikasta”, kertoo SHKY:n toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Uudistuksen myötä jokaisella alppi-, freestyle-, lumilauta- ja telemark-seuralla on omat sivunsa Ski.fi:ssä. Kokonaisuus on erittäin kattava, sillä Ski.fi-sivustolta löytyy myös suomalaiset laskettelukeskukset ja hiihtokoulut.

Vankkaa informaatiopakettia täydentää säännöllisesti päivittyvä ajankohtainen sisältö. Sivustolta löytyy uutiset niin keskusten kuin kilpaurheilun maailmasta sekä paljon vinkkejä lajien harrastamiseen.

Viisi organisaatiota, yksi osoite

Ski.fi sivustoa julkaisevan Suomen Hiihtokeskusyhdistykseen kuuluu lähes 70 laskettelukeskusta ja noin 50 hiihtokoulua ympäri Suomea. Yhdistyksen keskeinen tavoite on paitsi lisätä suomalaisten lasketteluaktiivisuutta, myös nostaa rinneturvallisuutta.

Ski Sport Finland (SSF) on alppi- ja freestylehiihdon lajiyhdistys, joka yhdessä 57 jäsenseuransa kanssa organisoi lajien harrastus- ja kilpailutoimintaa Suomessa. SSF on myös alppi- ja freestylemaajoukkueiden koti vastaten lajien huippu-urheilusta sekä lajien kotimaisten maailmancup -osakilpailuiden oikeuksienhaltia. Fearless Finns on SSF:n nuorten urheilijoiden alkuun saattama kansallinen kasvutarina ja lähtölaukaus kohti menestyvämpää ja kestävämpää urheilukulttuuria.

Suomen Lumilautaliiton (FSA) tehtävänä on edistää maamme lumilautailua. Liiton tavoitteena on terve ja elinvoimainen lumilautailukulttuuri, joka sisältää vahvan harrastus- ja laajan kilpailutoiminnan nuorten ja aikuisten parissa. FSA toimii suomalaisten lumilautailijoiden ja seurojen kattojärjestönä ja vastaa lumilautailun maajoukkuetoiminnasta.

FINLAV – Suomen Lumivyörykoulutus on koulutusjärjestelmä, jonka tehtävänä on mahdollistaa laadukkaan lumivyörykoulutuksen järjestäminen Suomessa. Suomen Lumivyörykoulutus ylläpitää koulutusjärjestelmää, kouluttaa lumivyörykouluttajia ja päivittää koulutusmateriaalia.

Telemark Suomi Finland on rekisteröimätön yhteisö, joka toimii Suomessa kaikkien telemark-harrastajien äänenkannattajana.

Lue lisää

Opi laskettelun alkeet – näin pääset kiinni lajiin

Hiihtokoulu
Real Skifi ja Ski.fi-sivustoa julkaiseva Suomen Hiihtokeskusyhdistys tekivät videon parkkietiketistä. Videolla seikkailevat Timo (Juho Kilkki) ja Vilho (Ilkka Hannula).

Ole kuin Timo! Real Skifi opastaa parkkietiketin saloihin

Laskettelu
Lumilautailu on hauskaa ja osaavilla helpon näköistä. Katso myös jutussa olevat Wernerin lumilautakoulun videot!

Opi lumilautailun alkeet helposti

Hiihtokoulu