Sappee 13.7.2024

Alppilajien kotimaan maailmancupit nähdään YLE:n kanavilla vuoteen 2025


Ski Sport Finland ja Yleisradio ovat solmineet jatkosopimuksen alppilajien kotimaisten maailmancupien lähetysoikeuksista. Sopimus varmistaa Levin maailmancupin ja Rukan freestylen tapahtumien näkymisen YLE:n kanavilla sisältäen 2025 tapahtumat.

– Olemme otettuja ja onnellisia siitä, että alppilajit ovat osa YLE:n talviurheilutarjontaa seuraavat viisi vuotta. Meille pitkä yhteistyö mahdollistaa hienon talviurheiluviihteen ja elämysten luomisen kaikille suomalaisille poikkeuksellisen kansainvälisessä ja näyttävässä ympäristössä, sanoo Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi

Lajiliiton strategiassa on kehittää pitkäjänteisesti maailmancup tapahtumia Levillä ja Rukalla sekä pyrkiä vahvistamaan Suomen asemaa talviurheilukauden avausmaana. 

– Jatkosopimuksen solmiminen tuntuu erityisen tärkeältä juuri nyt, kun myös talvilajien tilanne on koronan takia hyvin haastava. Sopimuksen ansiosta Yle jatkaa pitkäjänteistä huippu-urheilun tekemistään ja läsnäoloaan Pohjois-Suomessa, Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma sanoo.

YLE on välittänyt lajien tapahtumia vuodesta 2014 alkaen.

– Molempien tapahtumien pitkäaikainen kehittäminen vaati vahvoja kumppaneita ja media-alustan, joka tavoittaa ja puhuttelee yleisöä. Se vaatii myös halua ja kiinnostusta työskennellä lajien kanssa yhdessä kansan liikuttamiseksi sekä tunteen, että toiminnan tasolla. Ennen kaikkea tärkeää on tuottaa kaikille nuorille virikkeitä harrastaa ja seurata idoleitaan, sanoo Kaukoniemi.