Sappee 20.6.2024

Freeskilaskija Kuura Koivisto voittoon ennennäkemättömällä tempullaan Spring Battle -videokilpailussa


Kova tasoinen Spring Battle 2021-kilpailu järjestettiin tänä vuonna koronapandemian vuoksi videokilpailuna eri kategorioin. Osallistujalistalla nähtiin freeskin maailman kärkinimiä kuten myös uusia tulokkaita, ja yksi niistä oli Suomen Kuura Koivisto spin to win – sarjassa.

Loppuviimein Koivisto putsasi hurjalla tempullaa voittopotin kotiin  ennenäkemättömällä tempullaan: switch double cork 2160 eli takaperin tuplakorkki 2160 asteella.   Katso videoklippi täältä! (@kuurakoivisto)

– Hyppy on käsittääkseni ensimmäinen ns. Future spin, mikä on tehty eli pyöritään enemmän asteita kuin missä vuodessa eletään, summaa Koivisto. 

Koivisto sai voitostaan rahapalkinnon ja ennen kaikkea lajin parissa mainetta ja kunniaa uudella tempullaan. 

Nuori ivalolainen freeskilaskija valmistautuu parhaillaan Yhdysvaltojen Aspenissa kilpailtaviin maailmanmestaruuskilpailuihin. 

Koivistolle kilpailut ovat ensimmäiset aikuisten MM-kilpailut. Junioreiden MM-kilpailuissa hän edusti Suomea vuonna 2018. 

– On mahtava päästä edustamaan Suomea Aspeniin. Ollaan päästy treenaamaan hyvin ja jonkun verran kisaamaankin vaikka kisoja on myös peruttu paljon. On joutunut mukautumaan muuttuviin tilanteisiin. 

Tavoitteissaan Koivisto ei nöyristele. 

– Tavoitteet ja odotukset ovat korkealla ja pidän niitä täysin realistisina. 

Suunnitelmat ovat Koivistolla jo valmiina tulevaan MM-koitokseen. 

– Muutama valttikortti löytyy temppujen puolesta, joita lähden kokeilemaan, jos hyppyrit tuntuu siltä, että ne ovat mahdollisia toteuttaa.  

Nähdäänkö Koivostolta tulevissa MM-kisoissa huima takaperin tuplakorkki 2160 -temppu? Se selviää slopestylen ja big airin kilpailupäivinä. 

KE 11.03. Freeski Slopestyle QUA / M & W

LA 13.03. Freeski Slopestyle WSC / M & W

MA 15.03. Freeski Big Air  QUA / M & W

TI 16.03. Freeski Big Air  WSC / M & W