Nuuksio Bike Park 15.5.2024

Maajoukkuelaisten kesäkuulumiset: fysiikkatreenit kulkevat ja ensimmäiset lumileirit ovat takanapäin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alppihiihdon maajoukkuelaiset ovat kukin tahoillaan nauttineet kesästä ja valmistautuneet kesätreenien parissa alkavaan kauteen. Alkavalla kaudella kussakin joukkueessa, naisten että miesten maajoukkueessa, rivit ovat järjestäytyneet uudelleen niin valmennus- kuin huoltotiimien osalta. 

– Olemme pyrkineet rakentamaan joukkueista toimivampia kokonaisuuksia ja urheilijalähtöisempiä päävalmentajia ja urheilijoita kuunnellen. Tiimit alkavat olla loppusilausta vailla kasassa. Huolto-ja valmentajanimeämiset tulemme tiedottamaan hieman myöhemmin, summaa alppihiihdon urheilujohtaja Tommi Viirret. 

Maailmantilanteesta huolimatta naisten maajoukkue pääsi onnistuneesti toteuttamaan ensimmäisen lumileirin keski-euroopassa heinäkuun alkupuolella Nicolas Burtinin johdolla.  

– Minun osaltani leiri oli  tosi onnistunut. Kokonaisuudessa kesätreenit ovat kulkeneet ihan super hyvin, ja vitsit kun olen taas nauttinut treenaamisesta ja itsensä haastamisesta! Pitää tottakai, olla varautunut ihan mihin vaan, sillä ei tiedä mitä ensi kausi tuo tullessaan. Tällä hetkellä olen kuitenkin parhaassa fyysisessä kunnossa ja koen, että olen henkisestikin kasvanut paljon viime vuoden vastoinkäymisten jälkeen, kiteyttää kesäkuulumisiaan Erika Pykäläinen. 

Nella Korpio ei ollut mukana ensimmäisellä lumileirillä. Korpio on harjoitellut fysiikkavalmennuksessa läpi kesän Turussa. Keväällä todetun Sjörgenin oireyhtymän pahimmat vaiheet alkavat olla selätetty mutta vielä on tehtävää, jotta keho voi vastaanottaa kovaa kuormitusta. Alppihiihtäjättärellä on kuitenkin vahva usko ja luotto siihen, että suksen kärjet nähdään starttiviivalla tulevalla kaudella. 

– Treenaaminen on tuntunut hauskalta ja meillä on loistava porukka Turussa kasassa. Toki vielä elän päivä kerrallaan, ja välillä on edelleen huonompia päiviä, mutta kovasti teen töitä, että pääsisin lähtöportille tulevalla kaudella. Vielä en uskalla sanoa päivää tai aikaa milloin se tapahtuu, mutta eteenpäin mennään, kommentoi Korpio. 

Myös miesten maajoukkueella on tavoitteena päästä lumille elokuun alussa uuden päävalmentaja Osi Inglinin kanssa. 

Para-alppihiihtäjä Santeri Kiiverillä myös puhaltavat uudet tuulet. Rukan alppihiihdon akatemiaympäristöön integroitu harjoitusohjelma takaa entistä laadukkaammat ja monipuolisemmat treeniolosuhteet aiempaan verrattuna. Päätavoitteena on tarjota menestyvälle para-alppihiihtäjälle entistä kehittävämäpi harjoitusympäristö, jonka myötä myös valmennustiimissä on yhä enemmissä määrin silmäpareja tukemassa tavoitteita. Kiiverin päävalmentaja jatkaa Roman Rozmann. 

– Harvoin tulee tällaista kesää, ettei ole mitään erityistä huomioitavaa. On ehtinyt jopa rentoutuakin, kun ei ole ollut kouluhommia tässä hoidettavana kaiken muun lomassa. Treenattu on laadukkaammin ja enemmän kuin ikinä, joten varmasti on mies kunnossa kautta varten jo nyt. Olen ollut neljä kuukautta pois lumilta, joten sinnekin haluaa jo päästä pitkästä aikaa takaisin, joten sitä odotan jo kovasti, naurahtaa Kiiveri. 

Tämän hetken tiedon mukaan alppihiihdon kilpailukausi viedään lävitse normaaliin tapaan ja maailmacup käynnistyy Itävallan Söldenissä suurpujottelulla, 23.–25. lokakuuta. Kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, kokoontuu kuukausittain tarkastamaan maailmanlaajuista tilannetta ja tekevät viimeiset kilpailukautta koskevat linjaukset syyskuussa. 

EDIT*: FIS Alpine World Cup Tour käynnistyy viikkoa aiemmin, 17.-18.10. Itävallan Söldenissä. Lue lisää! 

Katso maajoukkueet kaudelle 2020-2021