Sappee 13.7.2024

Jon Sallinen kuudenneksi Calgaryn Half-pipen maailmancupissa!


Calgaryn maailmancupin kilpailut käytiin haastavissa olosuhteissa, pakkasta oli -20 astetta, jonka lisäksi navakka tuuli toi lisähaasteita laskijoille. Haastavissa olosuhteissa Sallinen laski erinomaisesti kuudenneksi pistein 76,80. 

Sallisen lähtökohdat Calgaryn kilpailuun eivät olleet parhaat mahdollliset, sillä hän loukkasi solisluunsa joulukuun alussa. Kisojen välissä Sallinen kävi kuntouttamassa kättään Helsingin Urhea Kampuksen tiloissa. 

”Näki, että Jon laski pikkuisen varman päälle, mutta teki silti erinomaisen tuloksen. Hienoa nähdä, että hänen laskuvarmuutensa on tuota luokkaa”, iloitsi Ski Sport Finlandin huippu-urheilujohtaja Jussi-Pekka Kinnunen. 

Iloa Kinnuselle toi myös hyvä sijoitus, joka on paras suomalaissijoitus kahteen vuoteen freeskiissä. Sallinen asuu, opiskelee ja harjoittelee Coloradossa, joten uudella mantereella kisaaminen on hänelle tuttua.

”Jon voitti jo viime vuonna Yhdysvaltojen Half-pipen mestaruuden Copper Mountainilla käydyssä kisassa, joten menestys ei tullut täydellisenä yllätyksenä.” 

”Tämä oli Sallisen ensimmäinen finaalipaikka maailmancup-tasolla ja heti kuudes sija! Tästä on hyvä jatkaa kautta”, Kinnunen myhäilee. 

Sallinen käytännössä varmisti itselleen olympiapaikan Pekingin kisoihin. Hänen rankingin sijoituksensa ja Olympiakomitean valintakriteerit täyttyvät selvästi. 

Loppiaisena kisataan USA:n puolella 

Sallisen kisat jatkuvat lauantaina Calgaryssä, joiloin siellä käydään toinen Half-pilpen maailmancup-osakilpailu. Viimeinen MC-osakilpailu ennen olympialaisia käydään Mammothissa 

(6.-9.1.2022). Kisoissa käydään myös Slopestylen maailmancupin osakilpailut, joissa mukana Suomen Anni Kärävä, Kuura Koivisto ja Simo Peltola

Artikkelia muokattu: