SSF - Artikkelit 1221
Sveitsi 8.4.2021

Julia Toiviaisella on Levin kisaan vain yksi tavoite: Nautin laskemisesta- haluan toiselle kierrokselle!


Julia Toiviainen on yksi Suomen nelihenkisen joukkueen urheilijoista. 22-vuotias laskija on innoissaan kisaviikonlopun lähestyessä. 

-Levi on aina mahtava kisa, kaksi kertaa olen aikaisemmin  päässyt mukaan. Tämä on meidän kotikisa, olosuhteet on aina huippuluokkaa, vaikka luontoäiti on tänä vuonna vähän ollutkin huonoa, Julia sanoo. 

Kisakuntoaan hän terävöitti lähinnä Suomulla. 

-Kävin myös täällä Levillä harjoittelemassa. Olen päässyt laskemaan ihan kaikkia olosuhteita. Välillä oli jäätä, välillä lunta ja välillä suolaa rinteen pinnalla. Kunto tuntuu ihan hyvältä ja terävältä. Olen tänä syksynä harjoitellut olosuhteiden takia hieman enemmän fysiikkaa ja ehkä vähän vähemmän on alla lumipäiviä. Myös mieli on virkeä, nautin laskemisesta, 22-vuotia Julia vakuuttaa. 

Utahin rinteillä 

Julia harjoittelee ja opiskelee Yhdysvalloissa, Utahin osavaltiossa Salt Lake Cityssa. Opinahjo on nimeltään Westminister College. 

-Lähdin sinne tämän vuoden tammikuussa, koronaviruksen takia piti tulla pois maaliskuun puolivälissä. Elokuussa palasin sinne, ja nyt olen taas ollut jonkin aikaa Suomessa. Utahissa toiminta on kokonaisvaltaista, pystyn opiskelemaan vaikka urheilu onkin se pääjuttu. Se on hyvä konsepti, sanoo Julia, jonka pääaine Yhdysvalloissa on computer science. 

Utahissa Juliaa valmentaa entinen maajoukkuelaskija Victor Malmström. 

Maailman huipulle 

Julia tavoite Levillä on selkeä. 

-Haluan toiselle kierrokselle, nyt on sen aika. 

Myös koko uran tavoitteet ovat Santa Claus Ski Teamin reippaalla naisella selkeät. 

-Haluan breikata maailmancupin piireihin ja saada sitä kautta lähtönumeroani pienemmäksi. Olisi siistiä laskea paljon maailmancupia. Se vaatii paljon töitä ja tuuriakin. Jonain päivänä haluan olla maailman paras alppihiihtäjä, ei se tavoite ole mihinkään muuttunut. 

Viikonloppuna, 21.-22.11., kilpailtavassa pujottelun maailmancupin avauksessa on Toiviaisen lisäksi mukana kolme alppihiihtäjätärtä: Riikka Honkanen, Rosa Pohjolainen ja Kia-Emilia Hakala. 

Luitko jo nämä?

Ei vain hyville laskijoille tai rajatulle porukalle. Ruka Playgroundin tarkoitus on tarjota mahdollisimman monelle eri ikäiselle ja tasoiselle laskijalle hauskoja laskuelämyksiä.
Paluu rinteeseen on ollut onnistunut. Riikka Voutilainen voitti 6.2.2021 Eurooppa-cupin osakilpailun kotirinteessään Taivalvaaralla.
Jee, pääsiäisenä pääsee mäkeen! Laskettelukeskukset ovat auki koko maassa, joten nyt on hyvä hetki nauttia kevätrinteiden riemuista ja raikkaasta ulkoilmasta. Rinteeseen vain terveenä ja muistetaan turvavälit!
Kerrospukeutuminen alkaa alusvaatteista. Päälle tuulta sekä vettä hylkivä kuorikerros ja väliin kelin mukaan lämmittäviä vaatteita.
Kypärä on rinteessä päähineistä ylivoimaisesti paras. Se on ehdottoman tärkeä varsinkin parkkilaskijoille.
Muista turvavälit myös ulkona liikuttaessa!
Vaikka laskettelu on sosiaalinen harrastus, niin toisinaan mäkeen on hauska suunnata yksin.
Treenaaminen kannattaa. Kun keskivartalon hallinta on kunnossa, pysyy polvi entistä paremmin hallittuna myös nopeissa ja yllättävissä tilanteissa.
Kaunista, mutta petollista. Lumisateiden jälkeisillä pakkasilla on muodostunut pintakuuraa. Kuva: Ylläs ski patrol
Onko edellisestä laskettelupäivästä kulunut vuosi jos toinenkin? Tarkista välineiden kunto, aloita rauhallisesti ja laita kypärä päähän! Kuva: Messilä