Pyhä 17.4.2024

Severi Vierelä: ”En halua ajatella, että se on iso kilpailu, vaikka sitähän se on.”

Jyväskyläläinen Severi Vierelä, 20, on noussut ryminällä Suomen kumparelaskijoiden eliittiin, mutta edustaa Suomea yhä kumparelaskun haastajajoukkueessa.

”Rukan maailmancup toimi näytön paikkana. Sen jälkeen päätimme valmentajien kanssa, että lähden mukaan myös Ruotsin, Ranskan ja Pohjois-Amerikan maailmancupin osakilpailuihin. Nyt vielä paikka olympiajoukkueessa”, iloitsee Vierelä. 

Kemijärveltä Jyväskylään

Kemijärvellä lapsuutensa asunut Vierelä on vielä monelle tuntematon nimi. Pitkään haastajajoukkueessa laskenut Vierelä on tehnyt pitkäjänteistä työtä noustakseen olympiatason urheilijaksi. Uran yksi käänteen tekevistä hetkistä on ollut muutto Kemijärveltä Jyväskylään noin kolme vuotta sitten. 

”Muuton myötä pääsin hyvien olosuhteiden äärelle treenaamaan päivittäin laskemisen lisäksi. Olen pystynyt kehittämään perustekemistäni isossa kuvassa, jonka myötä olen saanut itsevarmuutta laskemiseen. Viime ja tällä kaudella olen saanut kehitettyä laadullista tasaisuutta laskusuorituksiini.”

Ensi kertaa aikuisten arvokisoihin 

Nuori 20-vuotias kumparelaskija lähtee edustamaan Suomea ensi kertaa aikuisten arvokilpailuihin Pekingiin. 

”En halua ajatella, että se on iso kilpailu, vaikka sitähän se on. Yritän ajatella, että se on kilpailu muiden joukossa. Pääasia, että saisin tuotua omaa parastani esiin. Sijoituksella ei niin väliä”, Vierelä pohtii. 

Valituksi tuleminen olympiajoukkueeseen valkeni Vierelälle vasta, kun sai kymmeniä ja kymmeniä onnitteluja saavutuksestaan sosiaalisessa mediassa. 

”Eihän sitä meinannut aluksi tajuta ollenkaan. Sitten kun luin äidin Facebook -päivitykseen tulleita monia onnitteluja, niin vasta tajusin, että nyt olen tainnut saavuttaa jotain suurta.”

Vierelä lähtee tavoittelemaan olympiakumpareikoissa omaa parastaan. 

”Kyllä se pieniä paineita luo, kun tietää että niin moni seuraa kisaa, mutta lähden tekemään omaa parasta suoritustani”, Vierelä toteaa päättäväisesti. 

Severi Vierelä

Kotipaikkakunta: Jyväskylä

Ikä: 20

Seura: RukaSlalom

Olympialaiset: ensimmäiset

MC-ja arvokisasijoitukset: MC  17.

Voimabiisi kisoissa: Pure Water – Migos

Laji: Kumparelasku