Sappee 11.6.2024

ALPPIHIIHTÄJÄ RIIKKA HONKANEN PÄÄTTÄÄ URHEILU-URANSA

Honkanen on päättänyt lopettaa aktiiviuransa alppihiihtäjänä. 

”Lopettamispäätös on kypsynyt hiljattain kuluneiden kuukausien aikana ja on monen tekijän summa. Asioita pitkään pohdittuani olen tullut siihen tulokseen, että kuluva kausi jää viimeisekseni huippu-urheilun saralla. Laskemista ja monipuolista urheilun harrastamista en aio kuitenkaan jättää, mutta jatkossa suoritusaikoja katsotaan mieluummin kalenterista kuin sekuntikellosta. Aikomuksenani on myös suorittaa keskeneräiset insinööriopintoni loppuun ja jatkaa liikuntatieteiden maisteriksi”, kommentoi Riikka. 

Honkasen pitkään maajoukkueuraan on mahtunut kolmet MM-kilpailut, yhdet olympialaiset, 42 maailmancupin sekä 88 Eurooppa cupin starttia. Honkasen parhaat saavutukset ovat nuorten MM-kilpailuiden suurpujottelun 2. ja 3. sija, 30. sija Spinreluv Mlynin maailmancupin suurpujottelusta vuonna 2019 sekä pujottelun 28. sija Levin maailmancupissa vuonna 2021.

”Lähes koko tähänastisen elämäni mittaiseen urheilu-uraan mahtuu luonnollisesti paljon eikä tämä olisi ollut mahdollista ilman monen ihmisen ja tahon tukea. Olen äärimmäisen kiitollinen kaikista kokemuksista ja ystävistä joita olen saanut matkan varrella. Suuri kiitos myös yhteistyökumppaneille ja tukijoille, jotka ovat mahdollistaneet tämän kaiken”, päättää Riikka Honkanen.

Kuva:
Riikka Honkanen Levin maailmancupissa marraskuussa 2022
Valokuvaaja: Teemu Moisio